Kevés munkával szép kert - 4 kertrendező tipp, amivel elérheted

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Kevés munkával szép kert - 4 kertrendező tipp, amivel elérheted

Alig vártam, hogy végre kertészkedhessek, de már a tervezgetésnél tudtam, hogy ebben az élethelyzetben nem lesz túl sok időm a növények gondozására. Emiatt több olyan kertrendező tippet is betartottam, amikkel megkönnyítettem a helyzetemet – mindezt anélkül, hogy a látványról le kellett volna mondanom. Mutatom, hogy milyen kertrendező tippeket érdemes megfogadnod neked is, ha kevés munkával szeretnél látványos eredményt elérni!

1. Igénytelen és évelő növények

Azt talán ki sem emelni, hogy a kevés munkához egyáltalán nem passzolnak az egynyári virágok, főleg nem azok, amiket magról hajtatunk. Nálam egyelőre szóba sem jöhettek, helyettük olyan virágokat választottam, amik évelőek, továbbá tökéletesen elvannak különösebb figyelem nélkül is.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha te is ebbe az irányba gondolkodsz, akkor érdemes a tipikusnak számító sziklakerti, valamint mediterrán növények között keresgélned.

Ezek egyáltalán nem kényesek, jól megszokták az igénytelen, időnként köves, száraz talajt sőt, egyenesen ezt kedvelik.

Számos virág megfelel a kritériumoknak, nem kell amiatt aggódnod, hogy egyhangúan zöld, vagy éppen egysíkú lesz a kert – éppen ellenkezőleg! A kövirózsa mellett jól megfér a varjúháj, a levendula, a kukacvirág, de a tavasszal pompázó tulipánok, jácintok, nárciszok és általában a fűfélék sem igényelnek semmilyen különösebb gondoskodást.

Éljenek a konténerek!

Ugyancsak időspórolás és praktikum végett meglehetősen nagy területet térköveztünk le az udvaron – ez a szórakozásra, napozásra és játékra kiváló felület, de túlságosan is mogorva lenne önmagában. Emiatt méretes konténereket és kaspókat vásároltunk, amik remekül mutatnak már csak egymás mellé téve is, de természetesen virágokkal töltöttük meg őket.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Nálunk elsődleges szempont volt a mediterrán hangulat, ezért elsősorban leanderek, télálló jukkák, agavék és futó jázminok kerültek a mozgatható konténerekbe. Igyekeztünk úgy összeválogatni őket, hogy a hideg hónapokban se legyen teljesen csupasz az udvar, ezért olyan virágokat is ültettünk konténerbe, amik a szabadföldben is áttelelnének.

A konténerek egyébként időspórolás szempontjából is remek választásnak bizonyulnak: gyakorlatilag sosem kell őket gazolni.

Az időszakos ritkításon, igazításon és öntözésen felül néhány évente kell a bennük levő virágokat átültetni, ezen felül csak a gyönyörködés a feladatunk.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?