5+1 egészségi és lelki ok, amiért jó kertészkedni

Sándor Alexandra
Írta: ,
5+1 egészségi és lelki ok, amiért jó kertészkedni

Természetes, hogy a világ zajából kiszakadva szükséged van időnként egy kis csöndes kikapcsolódásra. Bár a négy fal között is rengeteg mindent csinálhatsz, a kerti növények ápolgatása rendelkezik valamiféle varázzsal.

Oldja a stresszt

Kár szépíteni: manapság szinte mindenki stresszesnek érzi az életét.

Ennek oldásához különböző tudatos kikapcsolódási lehetőségekre van szükség. Mind közül az egyik legegyszerűbb a kertészkedés.

A fák, virágok, fűszernövények, zöldségek és gyümölcsök társaságában szinte észrevétlenül távozik belőled a feszültség, s talán régi gondokra is sikerül ilyen ellazult állapotban megoldást találni.

Fejleszti a mozgáskoordinációt

Nem is hinnéd, milyen gyakoriak a mozgáskoordinációs problémák.

Ha azok közé tartozol, akik saját magukat csetlő-botlóként definiálják, s hajlamos vagy a tárgyak leejtésére, bizony, rád férne egy kis tudatos fejlesztés.

Nyugi, pont erre jó a kertészkedés! A precíz mozdulatokat követelő, figyelmet igénylő munka szinte észrevétlenül edzi az ehhez szükséges agyi régiókat.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!