Kert remake: így tervezz álomkertet magadnak

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Kert remake: így tervezz álomkertet magadnak

Kép forrása: insideout.com.au

Mindenki álomszerű kertre vágyik, de nem mindenkinek van arra pénze, hogy szakembert bízzon meg a csodás végeredmény reményében. Te is ebben a cipőben jársz? Lássuk, hogyan lehet a kerted igazán testhezálló, és ámulatba ejtő!

Mire fogjátok használni? Kép forrása: insideout.com.au

Mindenki mást vár a saját kertjétől: van aki, termeszteni szeretne benne, más zöld gyepre és kemencére, megint más valóságos virágözönre vágyik.

Először tehát azt kell átgondolnod, mit szeretnél igazából! Nem muszáj egy séma mellett letenned a voksodat, nyugodtan keverheted pl. a kerti tavat némi zöld gyeppel és pár sornyi virággal, de nem lesz üdítő a kerted, ha mindent be szeretnél zsúfolni, ráadásul aránylag kis helyre.

Főleg a kezdetekkor tudsz melléfogni, amikor gyorsan akarsz mindent megvalósítani. Ezt elkerülendő jó ötlet lehet, ha festékspray segítségével már előre kijelölöd, mire, mennyi hely jut.

Így nyomban láthatod, hogy elfér-e a sarokban a sziklakert, vagy úgy már nem lehet kényelmes mozogni az udvarban.

Álmok kontra valóság Kép forrása: insideout.com.au

Az álomkert sajnos nem lesz egy csapásra olyan, amilyet elképzeltél, vagy a tévében láttál.

Ennek részben az az oka, hogy egy csodás kert szakértelmet, törődést és sok-sok időt igényel. Másrészt pedig azt, hogy össze kell egyeztetned a valóságot az elképzeléseiddel.

Hiába szeretnél minden zugba tündöklő virágokat, ha a gyerkőceid állandóan a kertben fociznak, vagy a kutyád lépten, nyomon ritkítja a növényzetet.

Ugyanígy mérlegelned kell a környezeti adottságokat, mert bármennyire is vágysz egzotikus növényekre az udvarodon, azok nem fogják kibírni sem a telet, sem a hideg hónapokat.

Ennek ellenére nem kell teljesen lemondanod a céljaidról, de ésszerűen kell mérlegelned, mi az, amit szeretnél, és mi az, ami megvalósítható.