7 élő kerítés, amivel igazán privát lesz az udvar

Szabó Erzsébet
Írta: ,
7 élő kerítés, amivel igazán privát lesz az udvar

Kép forrása: pinterest.com

Az utcafrontról zárt kerítést építettünk, azonban a szomszédjainktól nem akartuk teljes elszeparálni magunkat, hiszen nagyon jó a kapcsolatunk. Ugyanakkor azt sem szerettük volna, ha emiatt kevésbé intim az udvarunk – alternatív megoldásként szolgáltak az élő kerítések, amik úgy tudják kizárni a kíváncsi tekinteteket, hogy igazán buja és természetes összképet jelentenek.

A kertészettel foglalkozó boltokban sorakoznak azok a mozgatható, kerti elemek, amik alkalmasak arra, hogy könnyedén priváttá tedd az udvarodat.

Ezek nem csak magasságuk miatt felelnek meg a célra, hanem mert a kialakításuk eleve kicsit zárt, sűrű – már ez is fokozza az intimitás érzését.

Szerencsére könnyű fokozni a hatást és élővé tenni a kerítést, hiszen ezekre az elemekre bármikor futtathatsz virágokat.

Ehhez rögzíteni kell őket a földön, vagy tartóládák mögé kell tenni a többnyire fából készült elemeket.

Ha biztosabb tartást szeretnél, már vásárolhatsz olyan darabokat is, amikhez eleve tartozik egy méretes ültető láda, így erre sem lesz gondod.

A növényfalak nagyon divatosak most a lakberendezésben, azonban nem csupán a házon belül, hanem kívül is egyaránt praktikusak.

Növényfalakat kialakíthatsz mozgatható elemek segítségével is, így nem kell fixálnod őket, hanem kedvedre mozgathatod az egyes darabokat.

Ha a rendelkezésedre álló réseket, vagy a kaspókat töltöd meg a növényekkel, akkor pedig az ültetőládáról is lemondhatsz.

Persze bármilyen kerítés, falrész alkalmas arra, hogy növényfal váljon belőle, és az oldalra növő, esetleg futó virágok intimebbé tegyék a területet.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv