4 olcsó, de kényelmes ülőhely balkonra, teraszra

Szabó Erzsébet
Írta: ,
4 olcsó, de kényelmes ülőhely balkonra, teraszra

Miközben a teraszunk berendezését terveztem, rengeteg inspirációt végigfutottam és elemeztem. Sajnos a helyhiány miatt ezek közül meglehetősen sokat ki kellett zárnom, de a különféle praktikák és irányzatok rávilágítottak arra, hogy nem kell elzárkóznunk az eredeti ötleteinktől – csupán testre kell szabnunk azokat. Végül egy nagyon sokoldalúan kombinálható bútorra esett a választásunk: nem csak kényelmes és dekoratív, hanem még helyet is spóroltunk a segítségével. De milyen ötletek közül válogathatsz, ha te nem az alapterületen, hanem inkább az anyagiakon szeretnél spórolni?

1. Fixre építve

Ha olyan területet alakítotok ki a kertben, vagy éppen a teraszon, ami nem igazán ad lehetőséget az átrendezésre, akkor érdemes gondolnotok a fix ülőhelyekre is. Ezeknek az alapját általában betonból, zsalutéglából, téglából, vagy akár maradék anyagokból készítik – már csak ezért is nagyon praktikusak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Garantáltan elbírják a nagyobb súlyú vendégeket, néhány pléddel és párnával pedig a látszat ellenére könnyű őket kényelmessé és hívogatóvá tenni. Nem melegszenek át egykönnyen, ráadásul tűzállóak és egész biztosan passzolnak a környezetükbe. A legnagyobb hátrányuk természetesen az, hogy nem lehet őket mozgatni, ezért az olyan teraszokra, kiülőkre nem valóak, ahol a rugalmasság fontos szempont. Ellenkező esetben viszont érdemes támaszkodni a fix ülőhelyekre, mert nagyon kedvező áron készülhet belőlük méretes és sok ember befogadására alkalmas terület.

2. Raklapból összeállítva

A raklapbútorok most hihetetlenül nagy népszerűségnek örvendenek, aminek köszönhetően a nagyobb lakberendezési szakáruházakban készre festett raklapokat is vásárolhatsz. Sőt, készültek direkt raklapméretű ülőpárnák is, így akkor sem kell lemondanod a közkedvelt bútorokról, ha a kézügyesség és a barkácsolási kedv messzire elkerül.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ellenkező esetben természetesen csak a fantáziád szabhat határt – raklapot pár ezer forintért vásárolhatsz, a hozzávaló festék színeit is ízlésednek megfelelően választhatod meg, és persze kézzel varrt párnákkal egyaránt feldobhatod az ülőalkalmatosságokat. A raklapbútorokat nem kell takargatni, hiszen nagyon jól mutatnak, de ha bevetsz egy nagyobb plédet, ami lelóg az oldalára, senki sem fogja megmondani, hogy miből is készültek a trendi ülőalkalmatosságok.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!