5 káprázatos elsőnek nyíló balkonvirág: ha már alig várod a tavaszt

Schuster Borka
Írta: ,

Az elsőként megjelenő kis szirmok, a színes kis foltok a szabadban biztosan elfeledtetik veled a tavaszi fáradtságot, és segítenek az évszak szebbik részére koncentrálnod. Ha már te is alig várod, hogy a virágba boruló természetben gyönyörködhess, őket tedd a balkonládádba!

Bár elsősorban kertekbe, pázsitok szegélyére szokták ültetni, ezzel a kistermetű évelő hagymás növénnyel egy világos vagy félárnyékos erkélyen is megpróbálkozhatsz, bár az erősen tűző napot nem szereti.

Fűszálra emlékeztető szárainak végén apró, de annál kedvesebb virágok bólogatnak, amelyek már a tél végén nyílni kezdenek.

Könnyen tartható, szívós, nem nagy igényű növényke, amely a jó áteresztőképességű, nedves-nyirkos, savanyú talajt szereti. Virágait csak akkor távolítsd el, ha már teljesen elszáradtak, más gondozást nem is igényel.

A fehér, kék vagy lila virágokra elég csak rápillantani az ablakodból, és még időjárás-mutatóként is működnek.

Borús, esős időben ugyanis a szirmok becsukódnak, azonban, ha előbújik a nap, akkor tölcsérszerű virágkelyhekkel örülnek ők is a tavasznak.

A krókusz már áprilisban, de alkalmanként márciusban is virágozni kezd, így szó szerint ahogy elérkezik a tavasz, neked már virágok lehetnek az erkélyeden.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!