5 kaktuszfajta, ami gyönyörű virágot hoz

Zabolai Margit
Írta: ,
5 kaktuszfajta, ami gyönyörű virágot hoz

Kép forrása: shutterstock

A kaktuszok az erő és a túlélés szimbólumai, és állítólag aki egyszer elkezdi tartani őket, az nem tud leállni. Ezek a kiirthatatlan kis erőgépek a törődő gondoskodást ráadásul olyan virágokkal hálálják meg, ami mellett sok klasszikus szobanövény is elbújhat!

Az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb kaktuszfajta itthon, ami elsősorban könnyű tarthatósága és pompás virágai miatt lett olyan közkedvelt.

Sokan „belépő” kaktusznak tartják, mert ideális választás akkor is, ha korábban még semmilyen szobanövényed nem volt, vagy legalábbis egyet sem sikerült eddig életben tartanod.

Virágja fehér vagy rózsaszín, tölcsér alakú, 17-25 cm hosszú, kb. 12 cm átmérőjű.

A virágok főleg késő tavasszal és nyáron jelennek meg, maga a nyílási idő hosszú, a bimbót sokáig csodálhatod, a kinyílt virág pedig nagyjából egy-másfél napig mutatja teljes szépségét.

Ha csak az íróasztalodra, vagy egy polcra keresel egy kedves, természetes kis színfoltot, akkor a Turbinicarpusok között érdemes szétnézned. Ezek az apró kis kaktuszok apró, de annál tündéribb virágokat hoznak.

A nemzetség tagjai többségükben Mexikóból származnak, sziklás, szirtes, mészköves, más növények számára elviselhetetlen terepen nyílnak.

A növények érdekessége, hogy puha, hajlékony, rugalmas töviseik is sokféle színűek lehetnek, a fehértől a feketéig, virágjaik fehér, sárga, rózsaszín vagy piros színűek, de többnyire többszínűek, átmérőjük mindössze 1-5 centiméter, így bűbájos kiegészítői lehetnek az otthonodnak.