Itt a nyár, irány a terasz! Hogyan dobd fel, hogy még hangulatosabb legyen?

Stumpf Bea
Írta: ,

Szerencsés vagy, ha a lakásodhoz tartozik akár egy aprócska terasz is, hiszen ha szeretnél egy kicsit elvonulni, a szabad levegőn lenni vagy csak kiszabadulni a lakásból úgy, hogy mégsem mész nagyon messzire, akkor csak pár lépést kell tenned, és már kint is vagy a friss levegőn. A terasz sok esetben egy pince, egy kamra vagy egy lomos szoba keveréke, pedig ha egy kis energiát és időt szánsz rá, akkor szuper hangulatos teret tudsz itt kialakítani. Lássuk, mi kell hozzá!

Romantikus elemek Kép forrása: sortra.com

Egy szuper terasz nem lehet tökéletes megfelelő világítás nélkül, hiszen ez teszi hangulatossá és egyben romantikussá is a teret, persze csak ha szeretnéd.

Az szerencsés, ha alapból van világítás a teraszon, hiszen ha sok fényre van szükséged, akkor csak egyszerűen fel kell kapcsolnod a villanyt, más nem is kell.

Ha azonban inkább egy romantikus vacsorát töltenél el a teraszon, akkor javasoljuk, hogy szerezz be hangulatos, meleg árnyalatú fényfüzéreket, lampionokat vagy tegyél a földre egy-két nagyobb viharlámpást, amibe gyertyákat és mécseseket tehetsz.

Tipp: Szuper, ha kihasználod a korlátot, vagy az üres falrészeket, illetve a padlóra is elhelyezhetsz egy-két fényforrást, hiszen ha több helyről jön a fény, akkor sokkal nagyobbnak fog tűnni a tér.

Pihe-puha és praktikus Kép forrása: sortra.com

Ne csüggedj, ha a teraszod csak egy talpalatnyi helyet kapott a lakásodban, inkább örülj annak, hogy van egy olyan tér, ahová mégis ki tudsz ülni, ha szabad levegőre vágysz.

Ha tényleg egy-két négyzetméter az egész, akkor lehet, hogy nincs értelme bútorokkal vesződni, elég, ha kiteszel egy nagyobb párnát, ahol kényelmesen elférsz, azaz akár dolgozni, olvasni vagy aludni akarsz, tökéletes lesz.

Ha van rá lehetőség, akkor valahogy próbáld meg megoldani, hogy növények is kerüljenek a teraszra, hiszen ez sokat dob a hangulatán, sokkal barátságosabb és meghittebb lesz tőle a tér.

Tipp: Ha valóban kicsi hellyel kell gazdálkodnod, akor a korlát külső oldalára függessz fel egy virágládát vagy használd az üres falfelületeket.