4 imádnivaló kis medence - ha helyből vagy büdzséből kevés van

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Legkedvesebb gyermekkori emlékeim közé tartozik, amikor már korán reggel kiraktuk az udvarra a lavórt, hogy a benne levő víz gyorsan megmelegedjen, és pancsolhassunk benne. Egyértelmű volt, hogy ettől az élménytől a saját gyermekemet sem akarom megfosztani, sőt, vele együtt szeretném én is élvezni a szabadtéri fürdőzés előnyeit. Bár megvan a varázsa annak, amikor elmegyünk egy gyógyfürdőbe, vagy éppen a Balatonra, sokkal kényelmesebb és egyszerűbb az udvaron fürdeni. De milyen olcsó és esztétikus megoldások léteznek erre a célra?

Ha masszív és fix medencére vágysz, akkor alighanem a tartálymedence lesz számodra az egyik legjobb választás.

A merev fallal rendelkező, rozsdamentes anyagból készült, rendkívül ellenálló tartályok tökéletesek arra, hogy alapot biztosítsanak a saját készítésű medencék számára.

Kedvetekre festhetitek őket, egyes típusokat még akár burkolattal is meg lehet bolondítani.

Alkalmasak arra, hogy jakuzzi-szerűen elhelyezzétek őket a teraszon, vagy beépítsétek bárhol az udvaron… A tartálymedencék legalább olyan tökéletesek és sokoldalúak lehetnek, mint a klasszikus medencék!

A felfújható medencéknek több, leutánozhatatlan előnye is akad. Ezek között elsőbbséget élvez, hogy nagyon könnyű őket kis helyen tárolni, így alternatívát jelenthetnek akár a lakások balkonjain is. Nagyon kedvező az áruk a többi medencéhez képest, a felállításuk pedig igazán gyerekjáték, és a legkisebb barkácskészségre sincs szükséged hozzá.

A kiegészítőket tekintve szükséged lesz egy pumpára, nagyobb medence esetén némi klórra és egy vízforgatóra.

Ha beruháztok egy felfújható medencére, akkor érdemes vásárolnotok egy takarót is, ugyanis a rovarok pillanatok alatt ellepik a vizet – szerencsésebb, ha távol tudjátok tartani őket. A felfújható medencékből egyébként már nagyon sokféle létezik, nem csak a méretet és a formát tekintve, hanem a funkciókat is.

Gyerekeknek vásárolhattok komplett vízi parkot, a felnőttek pedig a jakuzzi nyújtotta előnyöket élvezhetik.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv