Így tedd hangulatossá az erkélyt

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Így tedd hangulatossá az erkélyt

Egy szép erkély mindenki napjait feldobja. De hogyan is alakítsuk ki úgy, hogy igazán élmény legyen az ott eltöltött idő? Ehhez adunk most egy – két ötletet, melyekből inspirációt meríthetünk.

Növények

Ha már erkélyről van szó, akkor annak az is az egyik lényege, hogy egy kicsit vissza tudjuk hozni a természet közelségét az életünkbe. Ez nagy kincs lehet azok számára, akik lakásban élnek. Nem baj, ha a terület kicsi, egy – két impozáns növény akkor is el fog férni.

A helyet növelhetjük, ha kúszónövényeket választunk, illetve azzal is, ha a cserepeket nem csak a korláton, vagy a földön tudjuk elképzelni. A falra vagy éppen a mellettünk lefutó ereszre is remekül lehet virágokat applikálni, így nem csak helyet spórolunk, de sokkal kedvesebb megjelenést is kölcsönzünk a teraszunknak.

Színek

Mint a szobában, itt is ugyanúgy tudunk játszani a színekkel. Nem csak a fal árnyalatait változtathatjuk, hanem játszhatunk a bútorok, vagy éppen a korlát színeivel is.

Van azonban egy – két dolog, amit nem árt figyelembe venni.

Ha erős sárga, vagy éppen pirosas árnyalatot választunk, akkor az vonzani fogja a rovarokat. Fontos az is, hogy a társasházak és lakótelepek nem mindig fogadják el feltétel nélkül az átalakításokat, ezért ennek érdemes utána nézni.

A harmadik fontos szempont, hogy a kiválasztott árnyalatok harmonizáljanak. Ez nem csak a bútorokra igaz, hanem a cserepekre, párnákra és természetesen ne hagyjuk figyelmen kívül a növények harsányzöld színét sem.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató