Így neveld az orchideád – Útmutató kezdőknek

Zabolai Margit
Írta: ,
Így neveld az orchideád – Útmutató kezdőknek

Az orchideák gyönyörűek, egzotikusak, és szerencsére ma már itthon sem lehetetlen beszerezni őket. A tartásuk azonban igényel némi szakértelmet – összeszedtünk néhány jó tanácsot, ha még csak most készülsz belevágni ezeknek a káprázatos növényeknek a nevelésébe.

Válassz könnyen tartható fajt! Kép forrása: showhome.nl

Az orchideáknak számtalan változata érhető el, de ha az első virágodat készülsz megvásárolni, érdemes egy könnyen gondozható fajt beszerezni, és nem rögtön a legkényesebbel próbálkozni.

A Phalaenopsis Orchidea, ismertebb nevén lepkeorchidea az a faj, ami a legtöbb virágboltban vagy áruházban beszerezhető.

Viszonylag könnyen tartható, a virágai akár egy hónapig is nyílnak, és többször is újra virágzik, ráadásul a többi fajhoz képest az ára is kedvezőbb. A lepkeorchidea sokféle színben létezik, ez nem befolyásolja a tartását, válassz olyat, ami neked tetszik!

Válaszd ki a megfelelő helyet! Kép forrása: topinspired.com

Az orchidea nem az a fajta virág, amit oda teszel, ahol a legjobban mutat. 

A lepkeorchidea a világos, napfényes helyeket szereti, de a direkt, közvetlen napfénytől megéghetnek a levelei, vagy elsárgulhat a szára.

Egy északi vagy nyugati fekvésű ablakban jól érezheti magát, de a legjobb, ha az ablakhoz közel, de a közvetlen fénytől védett helyre teszed.

Telente viszont nyugodtan kerülhet egy keleti ablakpárkányra is a cserép, ha nem olyan erős a nap fénye.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv