Hogyan komposztáljunk?

Fischer Anna
Írta: ,
Hogyan komposztáljunk?
A környezettudatos magatartással sok újdonság jár együtt. Ezek mellett azonban egyre gyakrabban találkozunk régi korokból ránk maradt szokásokkal, fogyasztási, feldolgozási vagy újrahasznosítási eljárásokkal. Egyik ilyen régies, de annál hasznosabb újrahasznosítási módszer a komposztálás. Lássuk, mit is érdemes tudni róla!
A komposztálás lényege

A komposztálás lényege az, hogy a szerves hulladékot nem kell kidobni, hanem egy egyszerű, otthon elvégezhető módszer segítségével újrahasznosíthatjuk.
Ez egyrészt azért jó, mert az így előállított anyagból jó minőségű tápanyagot nyerünk, ami kiválóan alkalmas a növényeink ápolására és táplálására, másrészt pedig a környezetet is védjük a szemét menyiségének csökkentése és a természetes tápanyag használata segítségével.

Komposztra alkalmas anyagok

A komposztba szinte minden olyan szerves anyag belemehet, ami a háztartásunkban keletkezik, hiszen a komposztálás során ezek egésze újrahasznosul. Komposztálás nélkül ezek a közös szemétbe mennének, míg komposztálva hasznosak lehetnek számunkra továbbra is.


Komposztálásra alkalmas anyagok például a zöldségek és gyümölcsök héja vagy bármely más része, vagy akár a szobanövények lehullott levele, esetleg a levágott fű vagy az avar is.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján