Hangulatos kerti fények és apró részletek - így dekorálj a meleg hónapokra!

Írta: ,

Nyáron a legjobb a szabadban, legyen szó egy kis napozásról, kerti sütögetésről vagy csak egy délutáni sziesztáról. Ha van kertetek vagy nyaralótok, amire ráférne még egy kis extra hangulat, akkor ne izgulj, csupán egy kis kreativitásra lesz szükséged és persze egy kis inspirációra. Szerencsére ezt nálunk megtalálod. Lapozz tovább!

Létrát fel! Kép forrása: idlights.com

1/7 Létrát fel!

Ha csak egy kisebb teraszod van vagy a kert fedett részét szeretnéd egy kis fénnyel feldobni, akkor érdemes megfontolni ezt a létrás megoldást.

Elég, ha beszerzel egy régi létrát, amit a plafonra rögzítesz, arra pedig jöhet egy egyszerű fényfüzér vagy különböző szuper lámpások is.

Tipp: Ha nem tudsz áramot vezetni a plafonhoz, akkor használj elemes kültéri fényfüzért vagy gyertyás lámpásokat.

Erdei idill Kép forrása: idlights.com

2/7 Erdei idill

Ha az előző ötletet visszük tovább, akkor szuper megoldás lehet lámpásokat, fényfüzéreket vagy saját kezűleg készített lampionokat függeszteni egy kerti fára.

A fa alá bekerülhet egy asztal, néhány szék és máris megvan a tökéletes helyszín az esti beszélgetésekhez, iszogatáshoz és sütögetéshez.

Tipp: Ha úgy döntesz, hogy saját kezűleg készítesz lámpásokat, akkor használj befőttes üvegeket és különböző színű boros üvegeket!

Befőttes üvegek újrahasznosítva Kép forrása: idlights.com

3/7 Befőttes üvegek újrahasznosítva

Lehet, hogy kell egy férfi kéz is, ha úgy döntesz, hogy saját kezűleg készíted el a kerti világítást, de ettől ne menjen el a kedved, sőt külön jó is, ha együtt saját kezűleg csináltok valamit a lakásba.

Így nem csak a közös munka, de a végeredmény is sokkal jobb lesz, mintha készen kaptátok volna. Hogyan csináld?

Válasszatok ki különböző méretű és színű befőttes üvegeket – ha csak átlátszót találsz, akkor üvegfestékkel is próbálkozhatsz.

Ezután több lehetőség van, hogy hogyan viszed be a fényt, árammal vagy fényfüzérrel – a lényeg, hogy lógasd le egy falon vagy a plafonról, szuperül fog mutatni!

Akaszd fel! Kép forrása: inmyownstyle.com

4/7 Akaszd fel!

Szuper megoldás a kertbe vagy a teraszra, ha a lámpásokat nem a földre teszed vagy felfüggeszted, hanem a falra akasztod.

Így egyrészt ügyesen kihasználhatod a holttereket, másrészt pedig sokkal hangulatosabb, ha több helyről érkezik a fény.

Tipp: Akaszthatod a lámpásokat vagy a gyertyatartókat egy fára, a terasz falára vagy a kerítésre is!

Majdnem karácsony Kép forrása: inmyownstyle.com

5/7 Majdnem karácsony

Ki mondta, hogy a karácsonyi dekorációt csak az ünnepi időszakban lehet használni?

Ha jó hangulatot szeretnél varázsolni a kerti partidra, akkor bátran lesd el a legjobb ötleteket a legszebb karácsonyi kivilágításoktól.

Szerezz be néhány kültéri LED-es fényfüzért és csavard körbe a fák törzsét, majd rögzítsd őket ragasztóval vagy kötéllel. A hatás elbűvölő lesz!

Fáklyás menet Kép forrása: blog.octer.com

6/7 Fáklyás menet

Ha nagy a kert és egy egyszerű megoldást keresel arra, hogy kivilágítsd a kerted, akkor válaszd a fáklyás megoldást.

Kijelölheted a fő útvonalat néhány fáklyával, de akár a kert azon részét is körberakhatod fáklyákkal, ahol általában ülni szoktatok.

A fáklya amellett, hogy egyszerűen mozgatható, azért is jó megoldás, mert áram sem kell hozzá és ha véletlenül megázik, akkor sincs gond vele.

7/7 Fénycsík

Ha egy egyszerű és praktikus megoldást keresel arra, hogy a kertben vagy a ház bejáratánál fénnyel jelöld ki az utat, akkor egy csőben futó ledcsíkot válassz.

Ez egyrészt olcsó, másrészt pedig szuperül mutat a földön a fűben, a járda vagy a kövek mellett.

Tipp: Ha a teraszodról hiányzik egy kis plusz fény, akkor teheted a lépcsőkorlát also részére vagy a kerítésre is elrejtve, hogy maga a fénycsík ne látszódjon, csak a hangulathoz adjon hozzá.