Egyszerű változtatások, amivel gyerekbaráttá változik a kerted

Szirák Viki
Írta: ,
Egyszerű változtatások, amivel gyerekbaráttá változik a kerted

Sokaknál megesik, hogy nehezen tudják megteremteni az egyensúlyt a kertben, ha szépségre vágynak, de közben mégis gyerekbarát udvart szeretnének. Azonban ne gondold, hogy egyikről le kell mondanod a másik miatt! Rengeteg klassz ötletet lehet találni, amelyek bizonyítják, hogy egy mesebeli udvar igenis lehet a gyermekek kedvence is.

1. Dizájnos hinta

Ki mondta, hogy a gyerekek hintája kizárólag az udvar közepén helyezkedhet el, és a régi klasszikus formákat, színeket kell, hogy viselje magán? Igazából kimondottan dizájnos is tud lenni egy hinta, ha a megfelelő elemeket és árnyalatokat alkalmazzátok.

Képek forrása: 1 / 2

Az udvar egyik szélét nevezzétek ki a játszórésznek, és faelemek segítségével készítsetek ilyen menő hintákat! Az aljára érdemes akár fakérget tenni, ami még inkább feldobja az összképet, sőt, virágokkal, futónövényekkel is ki lehet díszíteni a végeredményt.

2. Kreatív homokozó

Sokan a homokozó szó hallatán a régi, klasszikus megoldásokat látják maguk előtt. Pedig ma már rengeteg klassz ötletet láthatunk, amelyek segítenek abban, hogy még ez a játék is jól mutasson az udvaron.

Képek forrása: 1 / 2

Például vannak kifejezetten tetővel rendelkező fa "dobozok", amelyekbe beletehetitek a homokot, és a nap végén, amikor a gyerekek megunták a játékot, szimplán csak rácsukjátok a fedőt, és máris az udvar egyik elemének tűnik. Ha olyat választasz, aminek kerekei is vannak, még akár mozgatható is lehet!

3. Egyedi játékok, díszek

Előbb-utóbb biztos, hogy a gyerekek is ráunnak a labdára és a hintára, ilyenkor pedig egyéb játékokra vágynak majd.

Képek forrása: 1 / 2

Szuperül feldobhatja az udvart az, ha egy farönkre készítetek együtt társasjátékot, például malmot, a bábukat pedig együtt festitek meg kövekre. Utóbbi akkor is jó ötlet, ha a gyermekeid szeretnék kivenni a részüket az udvar dekorálásából. Festék segítségével különféle játékos mintákat készíthettek a kövekre, amiket aztán a virágok közé is betehettek. Egészen feldobja az udvart, és még csak attól sem kell tartanod, hogy összetörnek, szemben például egy kerti törpével.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció