Egyszerű változtatások, amivel gyerekbaráttá változik a kerted

Szirák Viki
Írta: ,
Egyszerű változtatások, amivel gyerekbaráttá változik a kerted

Sokaknál megesik, hogy nehezen tudják megteremteni az egyensúlyt a kertben, ha szépségre vágynak, de közben mégis gyerekbarát udvart szeretnének. Azonban ne gondold, hogy egyikről le kell mondanod a másik miatt! Rengeteg klassz ötletet lehet találni, amelyek bizonyítják, hogy egy mesebeli udvar igenis lehet a gyermekek kedvence is.

1. Dizájnos hinta

Ki mondta, hogy a gyerekek hintája kizárólag az udvar közepén helyezkedhet el, és a régi klasszikus formákat, színeket kell, hogy viselje magán? Igazából kimondottan dizájnos is tud lenni egy hinta, ha a megfelelő elemeket és árnyalatokat alkalmazzátok.

Képek forrása: 1 / 2

Az udvar egyik szélét nevezzétek ki a játszórésznek, és faelemek segítségével készítsetek ilyen menő hintákat! Az aljára érdemes akár fakérget tenni, ami még inkább feldobja az összképet, sőt, virágokkal, futónövényekkel is ki lehet díszíteni a végeredményt.

2. Kreatív homokozó

Sokan a homokozó szó hallatán a régi, klasszikus megoldásokat látják maguk előtt. Pedig ma már rengeteg klassz ötletet láthatunk, amelyek segítenek abban, hogy még ez a játék is jól mutasson az udvaron.

Képek forrása: 1 / 2

Például vannak kifejezetten tetővel rendelkező fa "dobozok", amelyekbe beletehetitek a homokot, és a nap végén, amikor a gyerekek megunták a játékot, szimplán csak rácsukjátok a fedőt, és máris az udvar egyik elemének tűnik. Ha olyat választasz, aminek kerekei is vannak, még akár mozgatható is lehet!

3. Egyedi játékok, díszek

Előbb-utóbb biztos, hogy a gyerekek is ráunnak a labdára és a hintára, ilyenkor pedig egyéb játékokra vágynak majd.

Képek forrása: 1 / 2

Szuperül feldobhatja az udvart az, ha egy farönkre készítetek együtt társasjátékot, például malmot, a bábukat pedig együtt festitek meg kövekre. Utóbbi akkor is jó ötlet, ha a gyermekeid szeretnék kivenni a részüket az udvar dekorálásából. Festék segítségével különféle játékos mintákat készíthettek a kövekre, amiket aztán a virágok közé is betehettek. Egészen feldobja az udvart, és még csak attól sem kell tartanod, hogy összetörnek, szemben például egy kerti törpével.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!