Ezeket az elpusztíthatatlan balkonnövényeket rakd a tűzforró erkélyekre

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Ezeket az elpusztíthatatlan balkonnövényeket rakd a tűzforró erkélyekre

A meleg napok alatt elviselhetetlen forrósággá válik, amit nem csak az ember, a növények is képtelenek elviselni. Ha mégis szeretnéd, hogy a hűvösebb esti órákban egy kevés zöld is körbevegyen a balkonon, akkor válassz olyan növényt, ami a forró levegőt is jól viseli. Az alábbi fajták pontosan ilyenek.

Leander

A gyönyörű, fürtökben virágzó leander mediterrán hangulatot varázsol az erkélyedre. Nyár elejétől egészen őszig nyílik, és egyik legáldásosabb tulajdonsága az, hogy minél több napfény éri, annál gazdagabban virágzik – feltéve, hogy elég vizet és tápoldatot kap.

Bár mind közül az egyik legszebb balkonnövény, fontos tisztában lenned vele, hogy minden része erősen mérgező, így kisgyereket vagy házi állatot inkább ne engedj a közelébe.

Csupros harangvirág

A színes virágtölcsérekkel díszített növény a romantika korának egyik legnépszerűbb virágja volt, de ma is sokan szeretik, nem véletlenül. A kétnyári növény virágait a második évben hozza, ekkor már a meleg, napsütéses helyeket szereti a legjobban.

Ha nem vagy nagy kertész, vásárolj olyan harangvirágot, ami már szirmokat hozott – ezeket ugyanis nagyon egyszerű tartani, és az erkélyen is jól fogják érezni magukat.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!