Ezek a fák csodaszépek és kis helyen is elférnek - Ültesd el őket még idén!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Talán minden eddiginél égetőbb, hogy több zöld terület vegyen minket körül, és minden talpalatnyi helyre fákat ültessünk. Ez utóbbitól sokan ódzkodnak, hiszen a fák gondozása egy kertben mindig extra feladatokat jelent, nem is beszélve a helyről, amit ezek a hatalmas növények elfoglalnak. Szerencsére azonban sok olyan fafaj akad, amik az oxigén biztosítása mellett nem terebélyesednek akkorára, hogy a komplett udvart elfoglalják.

Az egyik legkülönlegesebb fa a galagonyák közül kétségtelenül a pirosvirágú galagonya.

Ez a 3-5 méter magasra megnövő fa legszebben május környékén pompázik, amikor valósággal roskadoznak ágai a piros, tömött virágoktól.

A díszfa kerekded formájú, lombhullató és alapvetően igénytelen, ezért is találkozni vele sűrűn még a nagyvárosok szűk utcáin is.

Napsütésre szüksége van, de a talajban nem válogat.

A csodaszép virágokat ősszel apró bogyók váltják fel, amikből szívesen szemezgetnek a madarak.

A csüngő borsófa a különleges, pillangósvirágú növények közé tartozik, ezért virágzás során össze sem téveszthető más fával.

Megjelenése kellően feltűnő és egyedi: a lefelé csüngő ágak télen is magukra vonják a figyelmet.

A kb.1,5-2 méter magasra növő cserje bármelyik kertben helyet kaphat, hiszen sem szélességében, sem magasságában nem vesz el nagy teret.

A csüngő borsófa igénytelen növény: nem válogat a talajban, jól viseli a szennyezett levegőt, ugyanakkor a napot és az időnkénti öntözést igényli.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv