Ezek a trükkök segítenek életre kelteni a szobanövényeket, bármennyire is rossz állapotban vannak

Szirák Viki
Írta: ,

Biztosan nálad is volt már példa arra, hogy vettél egy gyönyörű szobanövényt, majd pár hónap múlva értetlenül álltál az elszáradó növény előtt, hiszen mindent úgy csináltál, ahogy máskor is. És ha ez többször megismétlődik, nem csoda, ha elmegy a kedved a kertészkedés legapróbb fajtájától is! De aggodalomra semmi ok, ugyanis az alábbi szuper tippekkel bármilyen rossz állapotban is van a növényed, életre keltheted!

Ha a növényed levelei bebarnultak és jelentős részük lehullott, automatikusan azt gondolnád, hogy itt a vége. De egyelőre még ne add fel!

Szakértők szerint ha van még neki néhány zöld levele és hajlékony szára, akkor igenis van esély a túlélésre - pláne, ha itt-ott még apró rügyeket is látsz.

De mielőtt továbblépünk a második lépéshez, tudnod kell, hogy a rossz állapotú növényekhez elég nagy türelem kell, hiszen nem fognak jövő hétre ismét pompázni. Van, hogy egy teljes évbe is telik a felépülés!

Sokan azért nem értik, miért tűnik barnásnak és sárgásnak a növény, mert egyébként elég sok vizet adta nekik, így biztosan nem száradhatott ki.

Az igazság viszont az, hogy ha túlzásba esel, az sajnos még rosszabb rájuk nézve, mintha kicsit szárazabb lenne nekik a talaj.

Ilyen esetben a levelek nem is száraznak tűnnek, hanem barnának és sárgának, ha pedig a földjükbe fúrod az ujjad, nedvesnek fogod érezni. Ezzel szemben ha elfelejtetted kellően locsolni őket, a levelek nem csak barnák lesznek, de a szélein befelé kezdenek kunkorodni. Kertészek szerint a túlöntözés esetén minél hamarabb földet kell cserélni, míg szárazságnál az öntözésre kell helyezni a hangsúlyt. A fertőtlenítőszereket pedig felejtsd el egy ideig, ugyanis ezek megsérthetik az egyébként is rossz állapotú növény gyökereit.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!