Ezek a legklasszabb kerti trendek idén - Bútorok, anyagok, kényelmi megoldások

Írta: ,

Az utóbbi években egyre inkább felértékelődik a kert jelentősége, egyre jobban vágyunk arra, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül, és közelebb lehessünk a természethez – ha ezt otthon tehetjük, az az egyik legnagyszerűbb dolog. Mivel tavasztól kora őszig szinte második otthonunkként használjuk a kertet, messze nem mindegy, hogyan rendezzük be. Ha szeretnéd, hogy a kerted is kövesse a legnépszerűbb trendeket, olvasd el tippjeinket, hozzá pedig szuper kerti berendezéseket mutatunk a Kika-tól! (X)

 

Kültéri nappali

A meleg hónapokban a kert a helye a munka utáni lazításnak, így fontos, hogy a lehető legkényelmesebbé tegyük. Az egyik legnagyobb trend idén, hogy ennek adózva költöztessük ki a nappalit a természetbe.

Délutáni szieszta, olvasgatás a kanapén, egy romantikus este vagy akár egy zajos szombat délután a barátokkal? Ezt mind kivihetjük a kertbe egy csodálatos szabadtéri ülőgarnitúrával. Pár fotel, egy kanapé és dohányzóasztal - ennél több nem is kell, hogy igazi kényelem szigete legyen a kertünkből!
 


Fotó: Kika

Visszafogott színek, különleges kiegészítők

Manapság trendi a természetes anyagválasztás, ami a színekben is visszaköszön: a visszafogott szürkés-barnás árnyalatok békésen olvadnak bele a természetbe. Hogy ne legyenek nagyon egyhangúak, különlegesebb kiegészítőkkel, díszpárnákkal, textilekkel lehet feldobni a stílusukat. Virágos, csíkos, mintás, vagy akár élénk színű kiegészítőket is használhatunk, a kulcs az egyediség!


Fotó: Kika

Igazítsuk magunkhoz

Azzal, hogy a kert egyfajta második otthonként funkcionál, előtérbe került az igény, hogy személyre szabhassuk ezt a teret is. Ha már kiköltöztetjük a nappalinkat a kertbe, akkor nem árt néhány ránk jellemző kiegészítővel is feldobni! Az egyedi díszpárnák, szobrok, apró dekortárgyak mind ilyenek lehetnek, de természetesen maga a bútorok formája is árulkodhat az ízlésünkről, személyiségünkről.

Az idei egyik legnagyobb kültéri dekorációs trend, hogy a kerti növényeken kívül akár szobanövényeket is vigyünk ki a szabadba, amelyhez érdemes néhány magasított kaspótartót is beszereznünk.
 


Fotó: Kika

Éljenek az izgalmas kombinációk!

Izgalmas megoldás, amikor különböző anyagokat kombinálunk a külterünkben: egy fonott fotel, egy hajlított fém asztal és egy kőváza kombinációja például igazán idilli hangulatot teremthet. Bútorválasztásnál is érdemes figyelembe venni, mennyire jól mutathatnak egymás mellett a különböző anyagok - fa, műrattan, fém és textilek. 

Az unalmas kiszámíthatóságot a térrendezésnél is érdemes kerülni, azért a teret se szabályosan tagolt részekre bontsuk, hanem bátran bontsuk meg. Jó módszer erre, ha a bútorok közé növényeket teszünk, akár a földbe ültetve, így olyan lesz, mintha a kerti bútoraink egy kisebb erdőben lennének.
 

Fotó: Kika
 

Fotó: Kika