Dobd fel a kertet is! 5 őszi dekorációs tipp

Írta: ,

A dekorációk szerelmeseinek valószínűleg az ősz a kedvenc évszaka, hiszen ez a csodás időszak megannyi lehetőséget rejt magában. Persze nemcsak belső tereinket csinosítgathatjuk szép őszi dekorációkkal, de kertünk hangulatát is feldobhatjuk egy-két aranyos ötlettel. Ehhez hoztunk nektek 5 tippet!

Újrahasznosítva Kép forrása: thewhoot.com

1/5 Újrahasznosítva

Ha kallódik a padláson vagy a pincében valamilyen ősrégi tárgy, amivel eddig senki se tudott mit kezdeni, akkor gondold át, hogy esetleg jó lehet-e kerti dekorációnak. Például egy régi bicikli, egy ezer éves talicska vagy létra, egy picit lyukas lavor, egy rég elfeledett gumiabroncs vagy egy foghíjas, öreg kosár kiváló dekorációs alapanyag lehet. Aggass rájuk olyan őszre jellemző elemeket, mint a tök, a toboz, a levelek vagy akár a különböző figurák (törpék, mókusok, sündisznók, stb.), és máris kész az egyedülálló kerti dekoráció! Sőt, ha van egy régi teáskannád és pár kopott evőeszközöd, akkor készíthetsz belőlük egy varázslatos szélcsengőt: az evőeszközökre köss egy kis spárgadarabot és pillanatragasztóval ragaszd fel őket egyesével a kanna aljára. Ezután már csak a helyét kell megtalálni. Előre szólunk: mindenki irigyelni fogja az őszi szélben mókásan csilingelő hangszered!

Kerti kuckó Kép forrása: tumblr, emilialua1

2/5 Kerti kuckó

Ha esetleg nincs a kezed ügyében az előzőekhez hasonló különleges tárgy, akkor sincs gond, mert akár egy viseltes szék is megteszi: dobj rá egy takarót vagy egy párnát, húzz mellé egy farönköt, arra tegyél egy kis lámpást, egy kis tálkában pár szem magot, és végezetül egy bögre forró teát.

Ebből a kis hangulatos kuckóból szemlélheted majd a csodás kertet, például egy napos vasárnap délutánon.

:)

Tökös ötlet Kép forrása: blog.freepeople.com

3/5 Tökös ötlet

Manapság nagyon divatosak a feltűnő, narancssárga színben pompázó dísztökök, így természetesen a mi felsorolásunkból sem maradhattak ki.

Nem kell ahhoz Halloween, hogy a kertünkben elhelyezzünk egy-két vidám dísztököt és kedvünkre dekoráljuk őket.

Festhetünk vagy filctollal rajzolhatunk arcokat a tökökre, vagy ha több tök is a rendelkezésünkre áll, akkor különböző szövegeket is írhatunk rájuk, például: „Isten hozott!”, „Mama és Papa kertje”, vagy csak szerényen: „Best garden ever!” :)

Csúnyából szépet Kép forrása: bhg.com

4/5 Csúnyából szépet

A kerti szerszámokról többnyire csak a velük végzett fáradságos munka jut eszünkbe, ám pillanatok alatt átkategorizálhatjuk őket „szórakoztató eszközökké’’.

Fogj egy gereblyét vagy egy ásót, és húzz vagy köss rá pár elszáradt falevelet, majd színes szalagokból készített masnikkal fejezd be a dekorálást.

A kész művet pedig támaszd pl. a garázs falához. Egyszerű, de nagyszerű lesz a látvány!

Lépcsős dekor Kép forrása: southernliving.com

5/5 Lépcsős dekor

Ha van lépcső, akkor azt kár lenne díszítés nélkül hagyni az ősz beköszöntével.

Minden lépcsőfok szélére egyedi kis díszeket rakhatsz: hol egy tök, hol egy szép váza, hol egy kaspó, hol egy gumicsizma, hol egy locsolókanna, hol egy pici rakás tűzelőfa – attól függ, kinek milyen kelléke van otthon.

Bármit, amit mutatósnak gondolsz, próbáld oda, hogy illik-e az őszi koncepcióba. Vigyázat, a végeredmény Pinterest-gyanús lehet!