Dekor ötletek pergolához - nincs olyan kert vagy terasz, amihez ne passzolnának

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Dekor ötletek pergolához - nincs olyan kert vagy terasz, amihez ne passzolnának

Kép forrása: designrulz.com

A pergolát elsősorban azért találták ki, hogy átlátható formában biztosítson árnyékot a teraszra, vagy a kerti kiülőre. Ez már eleve hatalmas előny, de a pergola jóval többet tartogat az esztétikum terén is, hiszen segítségével könnyen különleges hangulatot és kényelmet varázsolhatsz a teraszodra, vagy a kertedbe. Mutatjuk, hogyan!

Virágokkal körbefuttatva Kép forrása: renoguide.com.au

Az első és az egyik legnépszerűbb megoldás a pergola feldobására a növényekkel történő befuttatás.

Nem véletlenül: anyagilag ez a legkedvezőbb, ráadásul a virágok gondoskodnak arról, hogy még inkább természet közelibb legyen az élmény. Sőt, leveleiknek köszönhetően árnyékot vetnek, így kiegészítik a pergola eredeti funkcióját.

Akkor sem kell erről a lehetőségről lemondanod, ha nem a kert közepén áll a pergolád, hiszen sok futónövény tökéletesen boldogul a méretes cserepekben is.

Pergolára jó választás a lilaakác, a kúszójázmin, a nemesített trombitafolyondár, de a hajnalka és a futórózsa is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Lámpások és párnák Kép forrása: decozilla.com

Egészen egzotikus hangulatot kölcsönöz a pergolának a sok lámpa és párna. Ezeket a kiegészítőket igazán könnyű beszerezni, és elegendő csak a színeiket összehangolni a tökéletes látvány érdekében.

Ha ilyen kényelmes megoldásra vágysz, érdemes fedett pergolát választanod, vagy legalábbis olyat, ami elhúzható tetővel rendelkezik.

Ez azért lényeges, hogy ne kelljen folyton azt lesned, mikor ered el az eső, és mennyi időd lesz bepakolni, nehogy minden kellék elázzon.

Egyébként a fedett pergolának további előnye is akad, hiszen akár esőben is ki lehet ülni alá, márpedig a frissítő nyári zápornál alig van kellemesebb a nyári kánikula közepén.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba