5+1 csodaszép függőkert - ha nincs már elég hely a virágaidnak

Balatoni Dóra
Írta: ,
5+1 csodaszép függőkert - ha nincs már elég hely a virágaidnak

Kép forrása: tuintuin.nl

Ha imádod a virágokat, de már egyszerűen nincs több hely az otthonodban, gondolkodj praktikus megoldásokban! A függőkerteket pont azoknak találták ki, akik már nem tudják hova pakolni növényeiket. Ezeket akár te magad is el tudod készíteni otthon, néhányhoz még túl nagy kézügyességre sincs hozzá szükség.

Konyhakert kicsit másképp Kép forrása: thebirdandhersong.stfi.re

Ugye milyen jó, amikor a fűszerek nem zacskózott formában vannak, hanem csak kinyújtod a karod és frissen te magad tudod szüretelni a mentát, az oregánót vagy éppen a bazsalikomot?

Érdemes mindenkinek otthon tartania egy saját kis konyhakertet és immár a túl kicsi hely sem lehet akadály.

A konyhaablakod elé rögzíts két-három erősebb függönytartót egymástól nagyjából fél méter magasságra. A cserepekre köss vastagabb kötelet a képen látható módon és függeszd fel őket.

Csodás illat lesz ettől a konyhádban és minden vendéged elámul majd a látványon.

Ereszcsatornából Kép forrása: thehomesteadsurvival.com

Vannak otthon már tönkrement, használhatatlan ereszcsatorna-darabjaid? Ne dobd ki őket, inkább fesd át és készíts belőlük mini függőkertet!

Ha már újra a régi fényében tündököl, függessz fel egymás fölé 3-4, nagyjából egyméteres darabot, töltsd fel földdel és ültess bele tetszőleges virágokat.

Lehet az fűszernövény, salátaféle vagy bármilyen színes virág. Egyszerű lesz locsolni és a gondozásukkal sem kell túl sokat bajlódni.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!