Csodaszép függőkertek - ha nincs már elég hely a virágaidnak

Írta: ,

Ha imádod a virágokat, de már egyszerűen nincs több hely az otthonodban, gondolkodj praktikus megoldásokban! A függőkerteket pont azoknak találták ki, akik már nem tudják hova pakolni növényeiket. Ezeket akár te magad is el tudod készíteni otthon, néhányhoz még túl nagy kézügyességre sincs hozzá szükség.

Ereszcsatornából Kép forrása: thehomesteadsurvival.com

1/6 Ereszcsatornából

Vannak otthon már tönkrement, használhatatlan ereszcsatorna-darabjaid? Ne dobd ki őket, inkább fesd át és készíts belőlük mini függőkertet!

Ha már újra a régi fényében tündököl, függessz fel egymás fölé 3-4, nagyjából egyméteres darabot, töltsd fel földdel és ültess bele tetszőleges virágokat.

Lehet az fűszernövény, salátaféle vagy bármilyen színes virág. Egyszerű lesz locsolni és a gondozásukkal sem kell túl sokat bajlódni.

Cserepes virágok Kép forrása: freshmommyblog.com

2/6 Cserepes virágok

Ha imádod a cserepes növényeket, de lassan már nem tudod hova tenni őket, mert olyan sok van belőle, hely pedig nem igazán van már az otthonodban, akkor érdemes készítened egy képen látható függőkertet. Tulajdonképpen egy egyszerű polcra is pakolhatod őket, ám szerintünk így sokkal szebb és ötletesebb!

Kérd meg a párodat, hogy segítsen elkészíteni: szükségetek lesz néhány deszkára, amit akár le is festhettek tetszőleges színűre.

Ezután fűrésszel vágjatok lyukakat a deszkába (ebbe kerülnek majd a cserepek) és fogassátok fel egymás alá őket. Ha elkészült, tegyétek bele a cserepes virágokat. Ugye milyen szép?

Rácsos függőkert Kép forrása: bhg.com

3/6 Rácsos függőkert

Amikor először ránéztünk erre a képre, az első gondolatunk az volt, hogy ez eddig miért nem jutott eszünkbe?! Igazán ötletes és kis helyen elfér.

Csak néhány erős, de vékony, szinte pálcaszerű deszkára lesz szükséged hozzá (persze választhatsz vastagabbat is, úgy is remekül fog mutatni).

Fesd le egyszínűre, majd szögeld úgy össze őket, hogy egy rácsot kapj. Ha ez megvan, akasztóval akaszd rá a mini vödrökbe tett cserepes növényeidet.

Balkonládák egymás alatt Kép forrása: homebnc.com

4/6 Balkonládák egymás alatt

A balkonládák igazán hangulatosak, ám ha sok a növényed, akkor előbb utóbb már nem tudod hova tenni őket. Épp ezért praktikus, ha készítesz egy függőleges kertet.

Ha fából van a kerítésed, akkor szinte semmi dolgod, ha nem, akkor valahol az udvarodon állíts fel egy raklapot.

A kerítésre vagy a raklapra szöggel erősítsd fel a balkonládákat, rendezgesd úgy el, ahogyan neked tetszik. Fesd le egyszínűre, célszerű barnát választanod, majd ültess bele virágokat. Öröm lesz ránézni!

Konyhakert kicsit másképp Kép forrása: thebirdandhersong.stfi.re

5/6 Konyhakert kicsit másképp

Ugye milyen jó, amikor a fűszerek nem zacskózott formában vannak, hanem csak kinyújtod a karod és frissen te magad tudod szüretelni a mentát, az oregánót vagy éppen a bazsalikomot?

Érdemes mindenkinek otthon tartania egy saját kis konyhakertet és immár a túl kicsi hely sem lehet akadály.

A konyhaablakod elé rögzíts két-három erősebb függönytartót egymástól nagyjából fél méter magasságra. A cserepekre köss vastagabb kötelet a képen látható módon és függeszd fel őket.

Csodás illat lesz ettől a konyhádban és minden vendéged elámul majd a látványon.

Tésztaszűrőből cserép Kép forrása: countryliving.com

6/6 Tésztaszűrőből cserép

Ugye eddig elképzelni sem tudtad, hogy a régi tésztaszűrőt más célra is fel lehet használni? Ha van neked otthon néhány, de már nem használod, ne porosodjon tovább, készítsd belőle cserepet!

Ültethetsz bele bármilyen növényt, de akár páfrányt vagy valamilyen futó virágot is választhatsz. Ha ezzel megvagy, tekerj a fülére vastagabb madzagot és függeszd fel őket.

Remekül mutat, ha más-más színűek a tésztaszűrők, de egyszínűvel is garantáltan jól fog kinézni.