Csodaszép függőkertek - ha nincs már elég hely a virágaidnak

Balatoni Dóra
Írta: ,

Ha imádod a virágokat, de már egyszerűen nincs több hely az otthonodban, gondolkodj praktikus megoldásokban! A függőkerteket pont azoknak találták ki, akik már nem tudják hova pakolni növényeiket. Ezeket akár te magad is el tudod készíteni otthon, néhányhoz még túl nagy kézügyességre sincs hozzá szükség.

Ereszcsatornából Kép forrása: thehomesteadsurvival.com

Vannak otthon már tönkrement, használhatatlan ereszcsatorna-darabjaid? Ne dobd ki őket, inkább fesd át és készíts belőlük mini függőkertet!

Ha már újra a régi fényében tündököl, függessz fel egymás fölé 3-4, nagyjából egyméteres darabot, töltsd fel földdel és ültess bele tetszőleges virágokat.

Lehet az fűszernövény, salátaféle vagy bármilyen színes virág. Egyszerű lesz locsolni és a gondozásukkal sem kell túl sokat bajlódni.

Cserepes virágok Kép forrása: freshmommyblog.com

Ha imádod a cserepes növényeket, de lassan már nem tudod hova tenni őket, mert olyan sok van belőle, hely pedig nem igazán van már az otthonodban, akkor érdemes készítened egy képen látható függőkertet. Tulajdonképpen egy egyszerű polcra is pakolhatod őket, ám szerintünk így sokkal szebb és ötletesebb!

Kérd meg a párodat, hogy segítsen elkészíteni: szükségetek lesz néhány deszkára, amit akár le is festhettek tetszőleges színűre.

Ezután fűrésszel vágjatok lyukakat a deszkába (ebbe kerülnek majd a cserepek) és fogassátok fel egymás alá őket. Ha elkészült, tegyétek bele a cserepes virágokat. Ugye milyen szép?