Csodás kövirózsa kompozíciók

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A kövirózsák és a különféle pozsgás növények minimális mennyiségű föld és öntözés mellett is bámulatosan növekednek. Nem csupán kevés gondozást igényelnek – rendkívül látványosak tudnak lenni a megfelelő kompozíciókban.

Ha te is azok közé tartozol, aki sosem tudja, mit kezdhetne a nyaralásról hazahozott emlékekkel, akkor itt van számodra egy tökéletes inspiráció.

A nagyméretű kagylók nem csupán önmagukban díszíthetik az otthonodat, kiválónak bizonyulnak cserép, vagy kaspó gyanánt.

Természetesen a kagylókon nincs természetes vízelvezető nyílás, ezért érdemes beléjük olyan növényeket ültetni, amik nem igénylik a túl gyakori öntözést, de a szárazsággal is megbirkóznak, miközben kis helyen elférnek.


Kisfilm: Készíts virágos dekorációt Fruzsival!


A célra tökéletesek a különféle kövirózsák, pozsgás növények, illetve az aprócska kaktuszok.

Amennyiben nagyobb méretű kagylót, csigaházat nem sikerült találnod, ültess csak egy-egy szál növénykét a mélyedésbe, vagy egyszerűen díszítsd a kövirózsák közötti helyet a gyűjteményed darabjaival.

Bár az elmúlt időszakban leginkább a vintage stílusból eredendően ismerhetjük a madárkalitkák izgalmas felhasználási módjait, nincs határ, ha ezt a különleges tárgyat az otthonunk díszítésére alkalmaznánk.

Tökéletes példa erre az a madárkalitka, amit színültig töltünk változatos, látványos pozsgásokkal.

Ennél a dekorációnál földet, mohát, szükség esetén néhány követ kell tennünk a kalitkába, majd a kis résen benyúlva gondosan elültethetjük a választott növényeket.

A művelet utolsó részeként a rácsok között, kívülről is a helyükre kell tennünk néhány pozsgást, érdemes olyan fajtákat választanunk, amik a növekedés során alá fognak lógni.

Ezután csak tisztítsuk le vízzel a földes leveleket, és keressünk igazán méltó helyet az élő díszünknek.