Sokoldalú csodanövény a cukorbetegség és a hormonzavarok ellen – A görögszéna

Fischer Anna
Írta: ,
Sokoldalú csodanövény a cukorbetegség és a hormonzavarok ellen – A görögszéna
Az utóbbi évtizedekben olyan növények, természetes hatóanyagok kerültek vissza a köztudatba, amelyek régen fontos elemei voltak a népi gyógyászatnak, de azóta kicsit feledésbe merültek. Ezek óriási előnye a hatásosságukon kívül az, hogy természetes alapanyagok, így vegyszerek, mesterséges anyagok nélkül alkalmazhatjuk őket szervezetünk egészsége érdekében. Ilyen például a görögszéna, amelyet már az ókorban is előszeretettel használtak, mivel számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik.
Csak természetesen!
Az utóbbi időben újra népszerűvé váló, természetes alapanyagokat használó kezeléseknek lényegesen több előnyük van a puszta divaton kívül.
 
Szervezetünknek és környezetünknek egyaránt sokat segíthetünk, ha mellőzzük a vegyszerek használatát, vagy legalábbis megkeressük azokat a lehetőségeket, amelyek ezek egy részét helyettesíthetik.
 
Tegyünk egy próbát a görögszénával, és garantáltan nem fogunk csalódni. Valószínűleg nem véletlen, hogy több ezer éve már univerzális szerként használták!
Hatóanyagok
Az idő elteltével tudományos kísérletek, mérések révén is bizonyítást nyert az, hogy milyen sokoldalú alkalmazási lehetőséget nyújt a görögszéna, illetve annak összetevői.
 
Manapság számtalan gyógyszer készül belőle, A-, B-, C- és D-vitamintartalma kifejezetten magas, emellett nagy mennyiségben tartalmaz vasat, szelént és szilíciumot is, amelyek megfelelően alkalmazva sokat segítenek egészségünk megőrzésében, illetve már kialakult betegségek gyógyításában. 

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!