5 csodálatosan illatozó szobanövény

Fischer Anna
Írta: ,
5 csodálatosan illatozó szobanövény

Egy lakás illatosítására léteznek különböző kemikáliák, de megoldhatjuk természetes illóolajokkal is. Ám ha igazán természetközeli hatást szeretnénk, akkor közvetlenül a virágokat szerezzük be, tartsuk jól, és szeressük őket, ebben az esetben pedig fantasztikus látvánnyal és illattal ajándékoznak meg bennünket.

Rózsa

Az édes illat kedvelői számára tökéletes választás a rózsa, mind normál, mind mini kivitelben. A színek és az aromák bő választékával szembesülhetünk, ha e-mellett a növény mellett tesszük le a voksunkat. Sőt, amellett hogy illatozik és színes, még a formálást is jól viseli, így akár fácskát is nevelhetünk belőle.

Arra azonban érdemes vigyázni, hogy hajlamos a tetvesedésre, és ezzel fertőzheti a környező növényeket is. Ezt vagy vegyszerrel oldjuk meg, vagy egyszerűen mellé teszünk egy levendulát, mely megakadályozza, hogy a kártevők megtámadják a rózsát.

Liliom

A lakásban is tökéletes tartható szépség, ami nem utolsó sorban bódító illatával is kényeztet bennünket.

Tartása igazán egyszerű, csupán két dologra kell odafigyelnünk: egyrészt, mivel igen magasra növő lágy szárú növényről van szó, így nem árt, ha valamilyen támasztékot biztosítunk számára.

A másik, hogy a liliomnak igen erőteljes, egzotikus illata van, éppen ezért nem kell túl sokat tartani belőle. Ha egy szobában túl sok liliom van, akkor akár erőteljes fejfájás is lehet belőle.  

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv