5 csodálatosan illatozó szobanövény

Fischer Anna
Írta: ,
5 csodálatosan illatozó szobanövény

Egy lakás illatosítására léteznek különböző kemikáliák, de megoldhatjuk természetes illóolajokkal is. Ám ha igazán természetközeli hatást szeretnénk, akkor közvetlenül a virágokat szerezzük be, tartsuk jól, és szeressük őket, ebben az esetben pedig fantasztikus látvánnyal és illattal ajándékoznak meg bennünket.

Rózsa

Az édes illat kedvelői számára tökéletes választás a rózsa, mind normál, mind mini kivitelben. A színek és az aromák bő választékával szembesülhetünk, ha e-mellett a növény mellett tesszük le a voksunkat. Sőt, amellett hogy illatozik és színes, még a formálást is jól viseli, így akár fácskát is nevelhetünk belőle.

Arra azonban érdemes vigyázni, hogy hajlamos a tetvesedésre, és ezzel fertőzheti a környező növényeket is. Ezt vagy vegyszerrel oldjuk meg, vagy egyszerűen mellé teszünk egy levendulát, mely megakadályozza, hogy a kártevők megtámadják a rózsát.

Liliom

A lakásban is tökéletes tartható szépség, ami nem utolsó sorban bódító illatával is kényeztet bennünket.

Tartása igazán egyszerű, csupán két dologra kell odafigyelnünk: egyrészt, mivel igen magasra növő lágy szárú növényről van szó, így nem árt, ha valamilyen támasztékot biztosítunk számára.

A másik, hogy a liliomnak igen erőteljes, egzotikus illata van, éppen ezért nem kell túl sokat tartani belőle. Ha egy szobában túl sok liliom van, akkor akár erőteljes fejfájás is lehet belőle.