5 csodálatosan illatozó szobanövény – A te lakásodból sem hiányozhat

Fischer Anna
Írta: , Frissítve:
5 csodálatosan illatozó szobanövény – A te lakásodból sem hiányozhat

Egy lakás illatosítására léteznek különböző kemikáliák, de megoldhatjuk természetes illóolajokkal is. Ám ha igazán természetközeli hatást szeretnénk, akkor közvetlenül a virágokat szerezzük be, tartsuk jól, és szeressük őket, ebben az esetben pedig fantasztikus látvánnyal és illattal ajándékoznak meg bennünket.

Jácint

A zimankós időkben az egyik legszebb, üde színfoltja lesz a lakásunknak.

Ráadásul az illata is fantasztikus. A buja, hatalmas virágfejek igazán csodálatosak, de ha nem szeretnénk, hogy a cserepet is lehúzza, és a földön lelje halálát, akkor nem árt támasztékot adni neki.

Ha megfelelően tartjuk a hagymát, akkor nem kell minden évben új növényeket vásárolni, hiszen a virágzás után a növény nem pusztul el, újra ki fog hajtani.

Rózsa

Az édes illat kedvelői számára tökéletes választás a rózsa, mind normál, mind mini kivitelben. A színek és az aromák bő választékával szembesülhetünk, ha e-mellett a növény mellett tesszük le a voksunkat.

Sőt, amellett hogy illatozik és színes, még a formálást is jól viseli, így akár fácskát is nevelhetünk belőle.

Arra azonban érdemes vigyázni, hogy hajlamos a tetvesedésre, és ezzel fertőzheti a környező növényeket is. Ezt vagy vegyszerrel oldjuk meg, vagy egyszerűen mellé teszünk egy levendulát, mely megakadályozza, hogy a kártevők megtámadják a rózsát.