Inspirációk csajos erkélyekhez - Barkácstippek pár négyzetméteres balkonokra

Írta: ,

Ugye milyen jó érzés kiülni a kis erkélyedre egy fárasztó nap után, egy pohár finom bor társaságában? Ha nagyvárosban élsz, akkor ez ismerős lehet neked! Így hát fontos, hogy olyan hellyé varázsold a mini „udvarodat”, ahol szívesen töltesz időt és igazán kikapcsolódhatsz. Vedd elő a barkácskészletedet, és vágj bele az erkélyed kicsinosításába! Íme pár ötlet hozzá:

1/5 Elő a ládákkal!

Először is szükséged lesz pár ládára vagy raklapra, ami a foteled alapja lesz. Talán ez így elsőre furcsán hangzik, hiszen nehezen hisszük el, hogy egy láda akár dekorként is funkcionálhat az erkélyünkön, de bízz bennünk, a végeredmény nagyon menő lesz.

Díszítsd, ahogyan csak szeretnéd, akár le is festheted, majd tegyél pár jó nagy és kényelmes párnát vagy szivacsot, és máris kész a kényelmes fotel. Ez tényleg egy filléres ötlet, viszont felbecsülhetetlen érzés, mikor a kedvenc könyvedet nem a négy fal között olvasod majd, hanem kint az erkélyeden!

2/5 Borítsd zöldbe!

Néha nagyon nyugtató érzés kiülni a parkba, ahol annyi zöld növény vesz minket körül. Ezt pedig te is simán az erkélyedre tudod varázsolni.

Na jó, ne próbálkozz diófa ültetéssel, de nyugodtan borítsd be zölddel a kis balkonodat. Persze ehhez az is kell, hogy folyamatosan gondozd a kis „kertedet”, ezért, ha nincs sok időd, érdemes olyan növényeket választanod, melyeknek nem túl nagy a vízigényük.

Akár egy egész falat is beboríthatnak a virágaid vagy fűszernövényeid, sőt az erkély kiváló hely lehet ahhoz, hogy saját kis veteményesed is legyen, ahol te termesztheted meg a zöldségeidet. Biztos, hogy sokkal finomabb és egészségesebb lesz, mint a bolti változat!

3/5 Ragyogj!

Ha igazán mesebeli erkélyre vágysz, akkor ideje a hangulatvilágításra fókuszálnod. Akár te is készíthetsz gömblámpasort, ehhez pedig nincs másra szükséged, mint közepes méretű műanyag labdákra (kreatív hobbiboltban nagyon nagy a választék), illetve egy egyszerű izzósorra.

A labdákat óvatosan lyukaszd ki középen, majd egyszerűen fűzd fel az izzósorra, akár a gyöngyöket. Ezután már tényleg azzal díszítheted a labdáidat, amivel csak szeretnéd és amilyen stílusú erkélyt megálmodtál magadnak. Esténként pedig biztos, hogy minden szempár a te erkélyedre szegeződik majd.

4/5 Legyen pázsit a talpad alatt!

Bármekkora is legyen az erkélyed, mi első számú kiegészítőként ajánljuk neked a műfüvet. Mondhatjuk úgy is, hogy kötelező kellék egy csajos balkonhoz.

Jóval költségkímélőbb megoldás, mint az igazi pázsit gondozása, ráadásul valljuk be elég komplikált lenne igazi füvet varázsolni az erkélyünkre.

Nyáron tökéletes társ lehet a napozásban, télen pedig irigykedve nézhetik a szomszédok, hogy a te füved még fagy idején is élénk zölden ragyog.

5/5 Mert ünnepelni jó!

Hát még akkor, ha az erkélyed is ezt sugározza, ami mindegyik évszakban tökéletes hely a családi események számára. Télen kint díszeleghet a karácsonyfád, tavasszal pedig oda jöhet a húsvéti nyúl is.

Ha nincs kertes házad, viszont van egy klassz erkélyed, akkor ezt bűn lenne nem kihasználni az összejövetelek alkalmával. Ha otthon ünnepelnéd a szülinapodat, akkor ne csak a lakásodat vond be a buliba, hanem az erkélyedet is.

Nem kell nagy dolgokra gondolnod, csak akassz fel pár lampiont, gyújts meg egy gyertyát és máris teljesen más hangulatot adtál a helynek. Voilá!