Inspirációk csajos erkélyekhez - Barkácstippek pár négyzetméteres balkonokra

Berényi Nóri
Írta: ,

Ugye milyen jó érzés kiülni a kis erkélyedre egy fárasztó nap után, egy pohár finom bor társaságában? Ha nagyvárosban élsz, akkor ez ismerős lehet neked! Így hát fontos, hogy olyan hellyé varázsold a mini „udvarodat”, ahol szívesen töltesz időt és igazán kikapcsolódhatsz. Vedd elő a barkácskészletedet, és vágj bele az erkélyed kicsinosításába! Íme pár ötlet hozzá:

Először is szükséged lesz pár ládára vagy raklapra, ami a foteled alapja lesz. Talán ez így elsőre furcsán hangzik, hiszen nehezen hisszük el, hogy egy láda akár dekorként is funkcionálhat az erkélyünkön, de bízz bennünk, a végeredmény nagyon menő lesz.

Díszítsd, ahogyan csak szeretnéd, akár le is festheted, majd tegyél pár jó nagy és kényelmes párnát vagy szivacsot, és máris kész a kényelmes fotel. Ez tényleg egy filléres ötlet, viszont felbecsülhetetlen érzés, mikor a kedvenc könyvedet nem a négy fal között olvasod majd, hanem kint az erkélyeden!

Néha nagyon nyugtató érzés kiülni a parkba, ahol annyi zöld növény vesz minket körül. Ezt pedig te is simán az erkélyedre tudod varázsolni.

Na jó, ne próbálkozz diófa ültetéssel, de nyugodtan borítsd be zölddel a kis balkonodat. Persze ehhez az is kell, hogy folyamatosan gondozd a kis „kertedet”, ezért, ha nincs sok időd, érdemes olyan növényeket választanod, melyeknek nem túl nagy a vízigényük.

Akár egy egész falat is beboríthatnak a virágaid vagy fűszernövényeid, sőt az erkély kiváló hely lehet ahhoz, hogy saját kis veteményesed is legyen, ahol te termesztheted meg a zöldségeidet. Biztos, hogy sokkal finomabb és egészségesebb lesz, mint a bolti változat!