Bámulatos virágágyások – Kis virágoskertek nagyszerű megoldásokkal

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Bámulatos virágágyások – Kis virágoskertek nagyszerű megoldásokkal

Idén végre mi is nekiláthattunk a kert-projektnek, ami régóta dédelgetett álmom. Nem csak azért, mert ez az állomás jelenti a teljes felújítás legvégét, hanem mert gyerekkorom óta imádom a természetet. Ami a megoldásokat illeti, arra törekedtünk, hogy a lehető legkevesebb munkával érjük el a legbámulatosabb végeredményt. Ebben sok segítséget nyújtottak a különféle inspirációs portálok, a kedvenceimet pedig most neked is elhoztam.

Emelt ágyások

Valódi mérnöki műremekekről beszélünk, amiket mintha a szinteltolásos kertekbe találtak volna ki. Bár ezek sok fejtörőt okoznak a kezdő kertészeknek, valójában lehetőségek sora nyílik meg, ha kisebb-nagyobb szinteltérés, lépcsők vannak a kertben. Az emelt ágyások olyan jól kiemelik ezeket a különbözőségeket, hogy sokan direkt feltöltik a kert egy részét, hogy ki tudják aknázni az így létrejövő tereket.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Tökéletesek lehetnek akár térelválasztónak is, hiszen részekre bontják a teret: így elkülöníthetitek a grillezős szakaszt a tényleges kerttől, vagy éppen a feljárótól. Az csak hab a tortán, hogy az emelt ágyásokba jóval nehezebben férkőznek be a gazok, így a karbantartásuk is igazán egyszerű és gyors.

Képek forrása: 1 / 2 / 3