Alternatív kertek a lakásban

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Alternatív kertek a lakásban
A lakásban is lehet saját kis kertünk, hiszen a virágokat számtalan formában nevelhetjük. A zöld nappali, háló, fürdő, vagy konyha többé nem elérhetetlen álom, és akkor is találhatunk megoldást, ha különleges növényeket szeretnénk a lakásunkban tudni.
Függőlegesben

Bár nem egyszerű, de természetesen kivitelezhető, hogy a növényekből egy komplett falat készíts. A vertikális kertek megalkotását érdemes szakemberre bízni, ám ha mindenáron szeretnéd megpróbálni, akkor szükséged lesz néhány dologra.
Először is egy vízzáró keretre, amit beborítasz strapabíró fóliával, ami alá megy a föld. Először inkább csak kicsiben dolgozz, így nem olyan nagy a veszteség, ha esetleg nem sikerül. A kivágott hálós anyag, vagy fólia réseibe ültesd azokat a növényeket, amiknek inkább csak permetezésre van szükségük, nem pedig locsolásra.
Egy másik, jóval egyszerűbb függőleges minikert-megoldás, ha egy polcrendszerre tesszük cserepes növényeinket, így kevesebb helyet foglalnak, mint szétszórva a lakás különböző pontjain, ráadásul falunkat is dekoratívabbá teszi.

Terráriumban

Ha egy terráriumban próbálsz ültetni, akkor megvan az az előnyöd, hogy egy komplett ökoszisztémát hozhatsz létre, így olyan növényeket is gond nélkül életben tudsz tartani, amik egyébként a párás, őserdei levegőhöz szoktak.
Egy – egy ilyen edényben fantasztikusan érzik magukat például az orchideák, vagy éppen a broméliák.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján