A legjobb légtisztító szobanövények: így gondozd őket!

Zabolai Margit
Írta: ,
A legjobb légtisztító szobanövények: így gondozd őket!

A szobanövények nem csak üde színfoltot jelentenek a lakásban, a levegőt is segítenek tisztábban tartani. Kutatások igazolták, hogy a növények légzés közben nem csak szénmonoxidot vesznek fel, de a levegő szennyezőanyag tartalmát is képesek csökkenteni, márpedig mesterséges anyagokkal telezsúfolt otthonainkban ebből is akad. A tudósok szerint ezek a növények a leghatékonyabb levegőtisztítók.

Aloe vera

Az aloe veráról lassan azt hihetjük, mindenre jó, de amellett, hogy az orvosi aloe verát valóan felhasználhatod akár sebkezelésre, gyógyításra is, a növény levelei az otthonod levegőjét is tisztábban tartják. A növényt világos helyen tartsd, de azért ne tudja kiégetni a napfény.

Mivel sivatagi helyről származik, a buzgó locsolás többet árt, mint használ, heti egynél többször csak a legforróbb napokon locsold.

Az aloe vera laza szerkezetű, homokos talajban érzi igazán jól magát. Vigyázz, hogy télen világos, de hűvös helyen tartsd, például egy folyosón vagy a zárt erkélyen.

Csokros inda

A csokros inda egy takaros, csíklevelű kis dísznövény, amit gyakran ajánlanak kezdő kertészeknek, hiszen egyszerű a gondozása, és viszonylag igénytelen. Ha számára kellemes körülmények között tartod, virágot is hoz, de ha beéred a zöld levelekkel, akkor egy sötétebb szobában is tarthatod.

Nyáron sok vizet igényel, de két öntözés között várd meg, hogy a talaj kicsit kiszikkadjon. A csokros inda picit becsapós lehet, mert a növény méretéhez képest a gyökere elég gyorsan nő, ezért évente egyszer ültesd át laza, jó vízáteresztő képességű talajba.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba