A jácint gondozása szobában

Fischer Anna
Írta: ,
A jácint gondozása szobában
A jácintot sokan szeretjük szépsége, színe, illata miatt, és igazán üde színfoltja lehet a szobának. Éppen ezért lássunk néhány tippet, hogyan lehet megőrizni a szépségét minél tovább!
Talaj és víz
A jácint a közepesen laza, jó vízáteresztő talajt szereti, ezért érdemes figyelni arra, hogy a földje mindig ilyen legyen. A biztonság kedvéért tehetünk kavicsokat a földjébe, ezekkel ideális talajt biztosíthatunk a növény számára.
 

A jácint kifejezetten szereti a vizet, ezért jó, ha gyakran locsoljuk. Persze túlzásba nem kell vinni, de érdemes a földjét mindig nedvesen tartani, főleg a virágzás előtt. Egy kis tálkából könnyen fel tudja szívni az aláöntött szükséges vizet.
Napsütés
A jácint nem szereti a tűző napot, ezért érdemes olyan helyre tenni, ahol a nap egyetlen szakában sincs ennek kitéve. A fény azonban természetesen nagyon fontos a számára, ezért a nem napsütötte, de azért világos hely az ideális. 
A jácint a levelei fokozatos sárgulásával jelzi, hogy valami nincs rendjén vele, és változtatásra szorul. Ez általában azt jelenti, hogy nem kap elég fényt, vagy azt, hogy a hőmérséklet túlságosan meleg neki.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba