A 7 legkedveltebb pálma a lakásba

Scheftsik Tamás
Írta: ,
A 7 legkedveltebb pálma a lakásba
Pálmát nevelni nem nehéz feladat. Hálás és nagyon szép növények, ráadásul egyetlen darab is hatalmasra nőhet, így elegáns és feltűnő dísze lehet minden naposabb szobának. Lássunk most néhány olyan pálmát, melyek szinte minden lakásban otthonosan érzik magukat, és az áruk sem verdesi az egeket.
Kókuszpálma

Gyönyörű, impozáns, és bizony nem kicsi növény. A tartásához nem kell különösebben sok dolog, csak fény, és hely. Tápoldatozást és vizes permetezést is igényel, hiszen természetes élőhelyén a páratartalom igen magas.
A földje legyen homokkal kevert, és figyeljünk, hogy már elsőre megfelelő nagyságú cserépbe ültessük. Ez a növény ugyanis nehezen viseli, ha a gyökereit bolygatják, és könnyen belepusztulhat.

Gyompálma

Talán ez az a pálmafaj, mellyel a legtöbbször találkozhatunk a lakásokban. Hosszú, szerteágazó levelei és kecses, karcsú szára nagyon kedvelté teszi.

Szintén nem kis helyet foglal, bár cserepe nem kell, hogy túl nagy legyen.
Szereti a vizet, ám azt nem tűri, ha a gyökerei körül áll a nedvesség. Ha jól tartjuk, akkor apró, jelentéktelen virágokat hoz, melyeknek illata azonban bódító.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv