A 10 leggyakoribb fűszernövény, amit otthon is könnyen termeszthetsz

A 10 leggyakoribb fűszernövény, amit otthon is könnyen termeszthetsz

Címlap / Otthon / Kert és terasz / A 10 leggyakoribb fűszernövény, amit otthon is könnyen termeszthetsz

Sokunk számára sokszor elérhetetlenek a friss fűszernövények, pedig az ételek íze összehasonlíthatatlanul finomabb velük. Íme egy teljes útmutató a leggyakrabban használt fűszernövények otthoni termesztésére.

A bazsalikom termesztése

A bazsalikomnak napos helyre van szüksége az egészséges növekedéshez, napi legalább 6-8 óra napfény kell érje, állandóan nedves talajban. Védjük az erős széltől, fagytól és a perzselő napsütéstől. Nem tesz jót neki a déli erős napsütés.

A koriander termesztése

Ez a növény nedves levegőben, hidegben ugyanúgy nő, mint a forró, száraz nyáron. Többnyire azért mégis igényel napsütést, de árnyékban is lehet termeszteni. Válassz egy olyan helyet, ahol a talaj jó vízelvezetésű és tápláló a föld.

A kínai metélőhagyma termesztése

A gyenge fokhagyma ízű (snidlinggel rokon) metélőhagyma inkább a napos helyeket kedveli, a gazdag és nedves talajt, de elég megbocsátó a kedvezőtlen körülményekhez is.

A majoránna termesztése

Élvezi a ragyogó napsütést és nem túlságosan függ a talaj típusától. A majoránnának nagy a nedvességigénye, állandóan nedves talajra van szüksége.

Az oregánó termesztése

Az oregánó egyetlen szezon alatt nagyon szélesre szerte tud ágazni, 1 méteres kerülete is lehet. Az oregánó a szárazabb körülmények közt érzi jól magát.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»