8 ötletes kert és kültéri dekoráció

Írta: ,
Ha elégedetlen vagy azzal, hogyan a kerted kinéz, és kertész nélkül szeretnél a semmiből képzeletednek alakot adni, meríts ihletet a következő kertrendezési ötleteinkből.
Otthonos elrendezés

Mikor kialakítjuk kertünket, gondoljunk arra, hogy a ház egyik szobája. A kertnek tükröznie kell a ház személyiségét. Egy viktoriánus kert furcsán néz ki egy modern villa mellett, és az acél- vagy plexiüveg szobrok is rendellenesen festenek egy kunyhó kertjében.
A képen látható kunyhó ódon, vidéki hangulatot idéz, köszönhetően a falra felfutó növényeknek, régi asztalnak és kopott fémtárgyaknak. Jó ötlet és igen talál ehhez a vidéki stílushoz, a fazékba ültetett virág - elvégre vízálló és dekoratív is (csak ne felejtsünk lyukakat fúrni a fazék aljába, a jó vízáteresztés miatt).

Elegáns sarok

Ha az elegancia kedvelője vagy a kertkialakítást illetően is, a kert egyik szegletében hozz létre egy ilyen tündéri relaxációs részt.
A fehérre festett hajlítottvas pad mögött egy tekintélyes labdarózsa bokor díszeleg, a hatást pedig tovább fokozza a stílusos kőszobor.

Az egyetlen színfoltot a hatalmas virágcserép adja.