7 szuper sátor a kertbe, ha a napernyőt már unod

Írta: ,

Ha nem kempingezés vele a célod, építhetsz saját sátrat a kertbe, amely tökéletes árnyékot nyújt majd neked a nyáron, ha kint ejtőznél, olvasgatnál, pihennél egy kicsit. Mutatunk néhány szuper DIY megoldást, amelyet te is könnyen elkészíthetsz.

Szögletes Kép forrása: sewing.craftgossip.com

1/7 Szögletes

Egy hosszabb botokból, falécekből készült kerettel csinálhatsz hasonló, szögletes sátrat, melynek az előnye az, hogy több férőhelyes árnyékos zug lesz.

Ha kész a kereted, egy vékonyabb, légáteresztő anyagból készítheted el a sátorponyvát, amelyhez a legjobb választás valamilyen függöny-drapéria.

Fára akasztva Kép forrása: fringeassociation.com

2/7 Fára akasztva

Két körvázra, egy kisebbre és egy nagyobbra van szükséged ahhoz, hogy ezt a csomozótt, gyönyörű fára akasztható sátrat felépíthesd.

A „ponyvát” legcélszerűbb régi textilanyagból, például kinyúlt, már nem használt pólókból elkészítened, amelyeket csíkokra kell vágnod.

A sátorformát úgy érheted el, ha készítesz egy akasztórészt, majd rácsomózod a kisebb karikára a szalagokat, végül pedig a nagyobbra. Ezt a sátrat a gyerekek is imádni fogják.

Bohém stílus Kép forrása: urbanoutfitters.com

3/7 Bohém stílus

Igazi hippisátrat készíthetsz vékony anyagú, keleties mintájú, hatalmas kendők segítségével, melynek belsejébe érdemes egy szőnyeget vagy egy plédet leterítened.

A teljes bohém összhatás érdekében dekoráld a sátrat kívül és belül is izzósorokkal és színes, szőrös és csipkés párnákkal.

Egyszerű és tökéletes Kép forrása: craftionary.net

4/7 Egyszerű és tökéletes

Nem kell túlbonyolítanod a kerti sátrat, elég, ha egy hosszabb gallyra terítesz egy vékonyabb függönyt, és máris kész az árnyékod.

Ezt a megoldást dekorálhatod egy kisebb lámpással is, így csodás kerti olvasókuckód lesz.

A tökéletes kényelem érdekében válassz egy hasonló matracot és párnát az árnyékos zugodhoz.

Szalagok Kép forrása: domino.com

5/7 Szalagok

Nem muszáj egész drapériákat a fára vagy a kifeszített madzagra, keretre aggatnod, elég néhány színes, szélesebb szalag egy árnyékos sátorhoz, főként ha egy nagyobbat szeretnél építeni.

Egy hasonló sátor alá akár egy alacsony asztalt is betehetsz, amelyet ha párnákkal raksz körbe, akkor szuper nyári étkeződ is lehet a kertedben.

Keretes Kép forrása: mariefriis.blogspot.no

6/7 Keretes

Két nagyobb, fából készült keret és fehér vászon segítségével igazán strapabíró árnyékadó sátrat ácsolhatsz magadnak a kertbe.

Ha van régi ablakkereted, használd akár azt a sátor alapjának.

Dekoráld belül papírlámpásokkal, így igazán keleties hangulatú sátrad lehet.

Boho tipi Kép forrása: dailymail.co.uk

7/7 Boho tipi

Az indiánsátrak csodás árnyékadó helyek, ezért érdemes egy hasonló sátrat készítened a kertbe.

Vastagabb gallyakból készülhet a sátor alapja, és egy régi ágyneműből vagy függönyből a sátorponyva, ami lehet hasonló, virágos vagy levélmintás, mint a képen látható.

A még naturálisabb és bohémabb stílusú sátorhoz te is tegyél virágokat a tipi tetejére.

Szinte már látjuk a sátor közelében meggyújtott tábortüzet – igazi boho és romantikus nyárestékhez.