7 illatos kúszónövény kertbe, balkonra

Scheftsik Tamás
Írta: ,
7 illatos kúszónövény kertbe, balkonra
Akár kertes házban, akár lakásban lakunk, szeretjük, ha a környezetünk szép, és igényes. Hát, még ha esetleg illatozik is. Igen, akár a balkonon is nevelhetünk gyönyörű futónövényeket, melyek nem csak a hangulatunkat dobják fel, hanem színt csempésznek az egyszerű falakra.
Lilaakác

Mindenki számára ismert, gyors növekedésű növény. Mint minden kúszónövénynek, az akácnak is szüksége van megfelelő támasztékra ahhoz, hogy olyan gyönyörű lehessen, mint azt a képeken is szoktuk látni.
Megfelelő, rendszeres öntözés mellett cserépben is szépen növekszik, és tavasszal hozza óriási, lecsüngő, fürtös virágait. A látvány mellet az illata is bódító, így biztosan belopja magát a szívünkbe.

Japán lonc

Erőteljes növekedésű, lombhullató díszcserje. Szereti a napot, így a helyét úgy válasszuk meg, hogy bőven hozzájusson.

Ha erkélyre tervezzük, vegyük figyelembe, hogy terebélyes növekedésű, ahhoz, hogy a falhoz „idomuljon” folyamatosan alakítani kell.
Mindenképpen érdemes a közelébe padot vagy kerti garnitúrát helyezni, mert csodás, fehér virágai erősen illatosak. Egy nyári estén fantasztikus élmény a lonc közelében ücsörögve élvezni az utánozhatatlan aromákat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba