6 izgalmas inspiráció, amire a zsalutéglát használhatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A zsalutégla egy univerzális, valóban sokoldalú alapanyag, amit messze nem csak az építkezések alkalmával használhatsz. Kíváncsi vagy rá, milyen ötletes bútorok, kerti elemek készülhetnek a segítségével?

Emelt szegély vagy ágyás Kép forrása: wisediy.com

A zsalutégla tökéletes ahhoz, hogy emelt ágyást készíts a kertedben, amit aztán növények termesztésére, és persze dekoráció gyanánt egyaránt használhatsz.

Teljesen szabályos kiskertet is összeállíthatsz, azaz a téglákat sorban, egymás mellé teheted, de ahogy ezen a példán láthatod, néhány tégla elfordításával jóval különlegesebbé varázsolhatod az összhatást.

A kifelé fordított téglákba szintén ültethetsz, pl. fűszernövényeket, cserepes virágokat (hiszen a cserepet is könnyen elrejtheted).

Ugyancsak kiváló megoldás, ha kerítés, vagy fal mellé készíted az ágyást, hiszen az így betölti a szegély szerepét, ráadásul a téglák számán is spórolhatsz.

Modern sziklakert Kép forrása: curbappealer.com

Néhány maradék tégla segítségével bármilyen unalmas sarkot feldobhatsz, és akár ilyen látványos, modern sziklakertet is készíthetsz.

Ennél a megoldásnál azt láthatod, amit a korábbi példánál is megfigyelhettél már, csupán itt az egész kertet a felfordított téglákra alapozták.

Persze bármilyen formát megépíthetsz, készíthetsz pl. lépcsős elrendezést, és nem muszáj mindenképpen a sarokba állítanod a sziklakertet.

A méret ugyancsak univerzális: egy-két zsalutéglából éppúgy ötletes dekorációk készülhetnek, mint egy komplett halomból. Tényleg csak a fantáziád szabhat határt!