5 trükk, amivel lelassíthatod a virágok hervadását

Írta: ,

Akár már egy szál rózsa is képes romantikus hangulatot varázsolni a szobába – ez azonban kevésbé mondható el arról az időszakról, amikor szép lassan elkezd hervadozni. Szerencsére nem kell néhány nap után a kukában landolnia a virágaidnak, néhány egyszerű praktikával ugyanis jelentősen megnövelheted az élettartamukat!

Nem csak a hajadon segít Kép forrása: etsy.com

1/5 Nem csak a hajadon segít

Akárcsak a gondosan elkészített frizurád, úgy a virágcsokrod szépségét és élettartamát is segíthet megőrizni egy kis hajlakk.

Körülbelül 30 centiméteres távolságból fújj egy keveset belőle a szirmokra és a levelek alsó részére; így garantáltan sokkal hosszabb ideig gyönyörködhetsz a virágokban.

Furcsa keverék, erős hatással Kép forrása: etsy.com

2/5 Furcsa keverék, erős hatással

Ha esetleg nincs otthon hajlakk, próbáld ki a következő trükköt: önts két evőkanál almaecetet és szintén két evőkanál cukrot a vázába, majd add hozzá a vizet.

Ez az első hallásra kissé furcsa keverék képes jelentősen meghosszabbítani a virágaid életét; de ne felejtsd el egy-két naponta megismételni a folyamatot, hogy minél tovább pompázzanak a szirmok!

Ruhákhoz és virágokhoz egyaránt Kép forrása: ruffledblog.com

3/5 Ruhákhoz és virágokhoz egyaránt

Gondoltad volna, hogy többek között fehérítővel is megakadályozhatod a virágok gyors hervadását?

Az egyik recept azt tanácsolja, hogy negyed teáskanálnyi fehérítőt önts bele körülbelül egy liter vízbe, és már biztosítva is van a virágok pompázása.

Egy másik javaslat szerint az is jó megoldás, ha három csepp fehérítőt keversz a vázába, és hozzáadsz még egy teáskanálnyi cukrot is (ez az arány is inkább 1 literhez javasolt).

4/5 Konzerválás két összetevővel

Készítsd el a saját konzerváló folyadékodat mindössze két hozzávaló segítségével!

Első lépésként oldj fel 3 evőkanál cukrot és 2 evőkanál fehér ecetet nagyjából egy liter meleg vízben.

Miután beleöntötted a vázába, tedd bele a virágokat úgy, hogy a vágott szárat 7-10 centiméteren el tudja lepni a víz.

A cukor ugyanis táplálja a növényeket, miközben az ecet segít meggátolni a baktériumok elszaporodását.

5/5 Tartsd a megfelelő helyen

Ha a virágok túlságosan felmelegszenek, sokkal gyorsabban képesek elszáradni.

Épp ezért a legjobb megoldás az, ha a csokrodat megpróbálod viszonylag hűvösebb helyen tartani, távol a közvetlen napfénytől, radiátortól, és a huzatosabb helyektől is.

Egy teszt során azonban azt is megállapították, hogy jó ötlet lehet éjszakára betenni a virágodat a hűtőbe; a hideg levegő ugyanis képes megnövelni a csokrod élettartamát.