5 szenzációs szabadtéri konyha, ha imádod a kerti sütögetéseket

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Végre itt az ideje, hogy ne csak a lakásban, hanem a szabadtéren is élvezhessük a sütést, főzést. A kert szerelmesei messze nem csak a bográcsozóra, és a szalonnasütőre támaszkodnak, egyesek teljes konyhát építenek az udvarukba. Íme, néhány izgalmas inspiráció!

A szabadban épített konyhák egyik legfontosabb szempontja, hogy megfelelően védhessük őket az időjárás viszontagságaitól. Ez főleg a beépített, tehát a mozgatásra alkalmatlan berendezési tárgyaknál lényeges.

Két lehetőségünk van a cél érdekében: vagy olyan fedőlemezeket használunk, amikkel elrejthetjük az eszközöket, vagy biztosítjuk a tetőt a teljes konyha felé.


Nincs elég hely? 6 hasznos tárolási megoldás a konyhádba


Akad egy átmeneti megoldás, mégpedig az, amikor a tető már eleve adott, például egy méretes teraszon.

Ha egyébként sem tudjuk, az ülőgarnitúra mellé még mivel tölthetnénk meg a felületet, akkor érdemes elgondolkozni a szabadtéri konyhán is.

Így sem az eső, sem a megtervezett, speciális fogás nem állhatja útját a kerti sütögetésnek, családi összejövetelnek.

Még mindig a terasznál tartunk, ám olyan lehetőséget kínálunk, amihez nem kell egy második konyhát építenünk a lakásunkhoz.

Ennél a megoldásnál egy fontos tényező van, mégpedig az, hogy a konyhánk és a teraszunk között összeköttetés legyen.

Az már abszolút egyénfüggő, hogy erre a felületre méretes ablakokat, vagy teljesen elhúzható ajtókat teszünk, a lényeg a teljes nyithatóság, az átadópult megteremtése.

Persze, minél nyitottabb a tér, annál jobb, annál kevésbé lesz elzárva a konyhában sürgölődő személy.

Nem kell duplán pakolni, készülődni, takarítani, egyszerűen csak ki kell nyitni az ajtókat és az ablakokat, máris kaptunk egy részben szabadtéri konyhát.

Lényegében extra költséggel sem kell kalkulálnunk, de a megvalósításnál már jó előre figyelembe kell vennünk az eredeti terveket.