5 kaktuszfajta, ami gyönyörű virágot hoz: még te sem tudod kiirtani őket!

Zabolai Margit
Írta: ,

A kaktuszok az erő és a túlélés szimbólumai, és állítólag aki egyszer elkezdi tartani őket, az nem tud leállni. Ezek a kiirthatatlan kis erőgépek a törődő gondoskodást ráadásul olyan virágokkal hálálják meg, ami mellett sok klasszikus szobanövény is elbújhat!

Az először 1895-ben leírt növény Mexikó hegyeiből, 2000 méter magasból származik, sziklák és fenyők félárnyékában nő, fontos, hogy tömzsi testének legyen hová visszahúzódni a nagyon erős napfény elől, ezért elegendő termőtalajt kell biztosítani számára.

Ezt leszámítva nem különösebben igényes, jól tartható növény, ami ha jól érzi magát, akár minden évben is szirmokat bonthat.

A 6 centiméter átmérőjű, fehér vagy rózsaszín virágok különösen szépek, a kaktusz felső részén, a korona közelében jelennek meg, tömött szirmaikkal biztosan megörvendeztetik a kaktusz gondozóját.

Igazi túlélőnek számít ez az Észak-Argentínából származó kaktuszfajta, melyet hatalmas, gumós gyökér tart a talajban.

Nyáron erős és sok napfényt igényel, egy déli fekvésű erkélyen például, ahol szinte semmi más nem marad meg, ez a növény jól érezheti magát, sőt az erős napsütésre kifejezetten szüksége is van ahhoz, hogy inda szerű hajtásai végén élénksárga, halványsárga, fehér, rózsaszín vagy akár mélyvörös színű virágokat bontson.