5 gyönyörű kövirózsás kert, egyedi megoldásokkal

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Te is szereted a kövirózsákat és a pozsgás növényeket? Éppen azon gondolkozol, hogy sziklakertet építesz, vagy feldobod a már meglévőt? Nézd meg alábbi tippjeinket, egész biztosan találsz olyan ötleteket, amik a te kertedet is új köntösbe öltöztetik.

Vesd be a kivágott fák törzseit Kép forrása: theartinlife.com

Az egyik legjobb módszer, amivel a fák törzseit újrahasznosíthatod, ha egyfajta kaspóként tekintesz rájuk.

A legjobb, ha eleve a természetes réseket, odvakat használod erre a célra, de persze újakat is véshetsz, ha ezek a göcsörtök nem adottak.

Utóbbi esetén érdemes úgy ültetned a pozsgásakat, hogy a vágás nyomát eltüntetessék, vagy minél előbb benőjék, így nem lesz túlságosan művi a végeredmény.

Egy-egy ilyen rönk önmagában is megtestesítheti a komplett dekorációt, de bármelyik más, komplett kertet is feldobhatod a segítségével.

Mindenki ismeri a klasszikus sziklakerteket, ám ezek sokak számára már unalmasnak hatnak, főleg, ha kevésbé jól összeállított kompozíciókról és elvadult virágokról beszélünk. Ez a sziklakert azonban sokkal inkább modernnek, semmint elavultnak hat.

Pedig a trükkje annál egyszerűbb: mindössze jól kell megválasztani a rendelkezésre álló köveket.

Ez a sziklakert ugyanis előnyben részesíti azokat a formákat, amiknek a teteje szinte tálcaszerű, és így beépíthető.

Ha teheted, válassz te is egy-két ilyen követ a sziklakertedbe, és helyezd őket kiemelt helyre! Ezeken a köveken csodásan mutatnak a lelógó növények is.