5 gyönyörű kis szobanövény, amit te is életben tudsz tartani

Zabolai Margit
Írta: ,

Vége a nyárnak, de csak azért, mert lassan egyre kevesebb időt töltünk majd a szabadban, a zöld élményről még nem kell lemondani. Néhány kedves kis szobanövény a te otthonodba is behozhatja a természetet, és nem, ezeket a kis túlélőket még a te közelséged sem fogja elpusztítani. Tuti tippek következnek megszállott szobanövény-gyilkosoknak!

Aloe Kép forrása: wikihow.com

Azon túl, hogy gyakorlatilag egy önnövesztő kis elsősegélydoboz lesz a cserepedben, ami tökéletes gyulladásra, égési sérülésre, csípésekre, az aloe vera húsos, zöld levelei a minimál de akár a keleti stílusban berendezett otthonokban is jól mutatnak.

Jó hír, hogy az aloe igazi kis túlélő, ami azt illeti, hegyes kis levelei inkább rád vagy a kisebb gyermekekre jelenthetnek veszélyt – tartsd olyan helyen, ahol elsuhanva mellette biztosan nem megy neki senki a mini lándzsahegyeknek.

Az aloe nyáron napos, télen száraz, hűvös helyet igényel, tartsd világos de tűző naptól védett helyen, és bizonyosan életben marad, de ha ügyes vagy, még az is lehet, hogy a tél során virágot hoz.

Szobaborostyán Kép forrása: motherearthliving.com

Smaragdzöld leveleivel a lakásod éke lehet, színt visz az otthonodba és nagyon sokféle lakberendezési stílusba beilleszthető, attól függően, hogy milyen kaspóban tartod.

Jó hír, hogy a szobaborostyán a sötétebb, gyengébb fényviszonyokkal rendelkező lakásokban is jól érzi magát, így sem te, sem az otthonod nem ítélitek lassú halálra a növényt – bár igaz, hogy ugyan a közvetlen napfényt nem szereti, azért a fényre szüksége van, hogy a levelek ne veszítsék el a színüket.

Ügyelj rá, hogy a földje ne száradjon ki, de túlöntöznöd nem kell, és ne tartsd túl meleg helyen.

Legyél óvatos az elhelyezésekor, mert a száron növő levegőgyökerek tényleg bármiben megkapaszkodnak, legyen szó falról, ablakkeretről vagy akár a tapétáról.