A világ 5 legszebb vízi barlangja – Élőben is muszáj látnod őket

Zabolai Margit
Írta: ,
A világ 5 legszebb vízi barlangja – Élőben is muszáj látnod őket

Mire ez a cikk elkészült, a mi bakancslistánk egészen pontosan öt tétellel gyarapodott. Már csak azt nem tudjuk, a sorrendet hogyan állítsuk fel, és melyik legyen az első barlang, amit a jövő évi kívánságlistánk élére tűzünk.

Fingal-barlang Kép forrása: thecrazytourist.com

A skót tengerpart nem tartozik a leggyakoribb turistacélpontok közé, talán ez lehet az egyetlen magyarázat arra, hogy ilyen kevesen tudnak a Fingal-barlangról Staffa szigetén.

A barlang különlegességét anyagának köszönheti, a sziget ősi kristályos alapjára a földtörténeti harmadidőszakban települt bazaltba vágták a természet erői, ezért most a legváltozatosabb, legkülönlegesebb bazaltorgonák őrködnek a víz fölött.

Aki egyszer felkeresi, abban biztosan nyomot hagy ez a különleges természeti képződmény – a Pink Floyd tagjai például egy korai, ki nem adott számukat is a Fingal-barlang után nevezték el.

Benagil-barlang Kép forrása: blog.neonscope.com

A kis portugál halászfalu közelében található Benagil-barlang a környék egyik legelragadóbb, legcsodásabb turistalátványossága, ahová rendszeresen induló kis hajók viszik a turistákat – ezekre azonban érdemes előre helyet foglalni, mert gyorsan megtelnek.

A türkizkék vízből meredező okkersárga sziklák lenyűgöző látványt nyújtanak, a barlang belsejében pedig szinte kézzel foghatóvá válik a természet ereje, ezért ha a környéken jársz, mindenképpen érdemes időt szakítani erre a kis túrára.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra