Varázslatos európai adventi vásárok, ahová legalább egyszer el kell jutnod

Írta: ,

Hamarosan beköszönt az Adventi időszak, ami egyet jelent a hangulatos, nyüzsgő, elengedhetetlen Adventi vásárok megérkeztével is. Nem tudjuk, Ti hogy vagytok vele, de mi imádunk sötétedés után a kis fabódék között bolyongani, teát vagy forralt bor szürcsölve. Természetesen egyetlen adventi vásározásból sem maradhat ki a kürtőskalács majszolás, a hangulatos zene hallgatása, a cuki apróságok beszerzése, amik valamiért végül sosem annál kötnek ki, akinek megvesszük, hanem a saját polcainkat díszítik Karácsony estélyén. Ha Ti is legalább ekkora lelkesedéssel – ha nem nagyobbal – viseltettek az Adventi vásárok irányába, akkor jól figyeljetek, mert most különleges városok kínálatát gyűjtöttük össze!

Tallinn Kép forrása: happyfoodstube.com

1/5 Tallinn

Észtország fővárosát viszonylag kevesen ismerik hazánkban, pedig érdemes lehet felírni a bakancslistára, főként az Adventi időszakba, ugyanis egyedülálló kincsek lelőhelye, mindamellett pedig gyönyörűen feldíszitett, hangulatos kis város fogad minket ekkor.

Minden nap a kora délelőtti óráktól, egészen a késő délutáni időszakig élvezhetjük a vásár mesés hangulatát.

Plusz előny, hogy jelenleg még nem annyira híres ez a helyszín, mint a lista többi szereplője, így ki lehet fogni kellemes időszakokat, mikor nincs túl nagy tömeg!

Koppenhága Kép forrása: hohopics/blogspot

2/5 Koppenhága

Egy hangulatos kikötőváros fent északon, ahol a Karácsony szellem biztosan megszáll minket, ha ellátogatunk az Adventi vásárra!

Igazi elegancia és giccs tökéletes társulása fogadja az idelátogatókat, megannyi érdekes programmal és termékkel.

Akik igazi karácsonyi fanok, kötelező egyszer ellátogatniuk Koppenhágába, és végig járni az egész várost, megcsodálva a lélegzetelállító díszeket, és megkóstolva a helyi különlegességeket!

Jó hír, hogy az itteni vásárok általában egészen este 11-ig várják a vásárlókat, azonban tömegre sajnos itt is számítani kell!

Brüsszel

3/5 Brüsszel

Bár Brüsszel manapság nem pozitív értelemben szerepel a köztudatban, azért az Adventi időszak erejéig tegyük félre a politikai nézeteinket, és ruccanjunk ki egy élménydús vásárlásra ebbe a történelmi városba.

Mesés díszek, grandiózus vásár, igazi ünnepi hangulat és megannyi élmény vár ott ránk!

A tömeggel ebben az esetben is számolni kell, illetve a borsosabb árakra is, hiszen a Bécsi vásár után talán a Brüsszeli az egyik leghíresebb ebben az Európai térségben!

Ha van egy kis időnk, érdemes nem csak a fővárost megcsodálni az adventi időszakban, hanem a kijjebb eső kisebb városokat is, ugyanis ezek is káprázatos és nagyon hangulatos élményt nyújtanak!

Brugge Kép forrása: ytimg.com

4/5 Brugge

Szintén egy belga városka, azonban az előzővel ellenben ez már egy jóval kisebb község a tenger közvetlen szomszédságában.

A víz közelsége és a halászfalvakra jellemző egyedülálló környezet még hangulatosabbá varázsolja ezt a kis várost az Adventi időszakban.

Bónusz, hogy kedvezőbb árakkal és elenyészőbb tömeggel számolhatunk az előzőleg említett nagytestvérrel ellenben.

Akik szeretnének forró italt szürcsölni, miközben összebújva nézik a naplementét a tengerparton, és hallgatják a háttérből szűrődő karácsonyi zenéket, azoknak kötelező célállomás!

Győr

5/5 Győr

Mi mással zárhatnánk a listát, mint hazánk egyik legszebb városával, Győrrel, ami az Adventi időszakban még káprázatosabbá válik.

Egyedülálló fényekkel, igazi karácsonyi hangulattal, és természetesen temérdek programmal várja Győr a tél és a Karácsony szerelmeseit ebben az időszakban.

Nem csak magát a főtéren lévő vásárt érdemes ebben az időszakban megcsodálni, hanem az egész várost, ugyanis a legtöbb utca gyönyörű díszekbe burkolózik!

Sajnos a nagy tömegre itt is számítani kell, de jóval barátságosabbak a körülmények, mint a többi nagyvárosban ilyentájt!