Utazz Marokkóba, látogass el vadregényes tájaira!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ideális úti cél azok számára, akik Európához aránylag közel szeretnének a hamisítatlan arab világba belekóstolni. Kétség nem fér hozzá, hogy manapság Marokkóra is erőteljesen hat a turizmus, de a déli részeken még nem kell számolni a zavaró forgataggal.

Marokkó Afrika északnyugati csücskét foglalja el, nem csupán a Csendes-óceánnal, hanem a Földközi-tengerrel is határos.

Legnagyobb települése a filmből már mindenki számára ismert Casablanca, de fővárosa az északi területekhez közel fekvő Rabat.

Az ország népessége 33 millióra tehető, de nagyon nehéz pontos adatot mondani, ugyanis a szociális rendszer meglehetősen kaotikus. Hivatalos nyelv az arab, de a lakosság túlnyomó többsége berber, így sokan beszélnek helyi nyelvjárásokat.


Lenyűgöző tájak! Íme, Afrika 7 legélhetőbb városa


Turistaként leginkább franciául és spanyolul tudjuk megértetni magunkat, a németet egyáltalán nem, az angolt pedig csak a turistákra specializálódott közegben van esélyünk használni.

A teljes lakosság muzulmán hitű, ezt az utazás során mindenkinek figyelembe kell vennie.

Marokkó jelentős részét az Atlasz-hegység hálózza be, ám ebből az óceán melletti térségben gyakorlatilag semmit sem észlelünk.

A kontinens belseje felé haladva változik a helyzet, olyannyira, hogy a magasabb területeken egész nyugodtan hógolyózhatunk is.

Amennyiben a déli vidéket célozzuk meg, ugyancsak hamisítatlan élményekben lehet részünk, hiszen a Nyugat-Szaharát jó pár évtizede az országhoz csatolták. Bár a területen állandó a katonai és rendőri jelenlét, a turistákat szíves örömest átengedik az ellenőrzéseken.

A lakosság mindösszesen 10%-a él a sivatagban, így a nyugalom érzete ezen a vidéken sokkal jelentősebb.

Az ország hivatalos államformája alkotmányos, demokratikus és szociális monarchia, mindennek a feje pedig az aktuális uralkodó.