Új életet kezdenél? A huszonévesek 7 kedvenc amerikai városa

Írta: ,

Az ígéret földjére igyekvők egy része még csak New York-ról és Los Angeles-ről hallott – pedig a fiatalok paradicsoma pont nem ez a két hely. A Greatist.com segítségével eláruljuk neked, hová érdemes igazából menned.

Washington D. C.

1/7 Washington D. C.

Az Egyesült Államok tizedik „legzöldebb” városa a jólét-toplistán is az élen szerepel. Lakói korának mediánja 33,8 év, tehát magyar szemmel elképesztően fiatalos közeg

Az ott élők ráadásul jó formában is vannak, részben a csaknem 1 300 km-es bicikliút-rendszernek köszönhetően. 

A közösségi kerékpár-kölcsönzők 150 állomáson várják, hogy a környezetbarát közlekedéshez kiválassz magadnak egy drótszamarat. 
Ja, a vendéglátó-ipari „happy hour”-ök tekintetében is élen jár a hely, amiért a három ott lévő egyetem hallgatói igencsak lelkesednek.
Tucson, Arizona

2/7 Tucson, Arizona

Itt, az Államok egyik legtisztább levegőjű városában még a forgalmas utak mentén is bátran vehetsz mély lélegzetet. Különösen jól jön a dolog, ha éppen biciklizéstől, kocogástól vagy túrázástól kimerülten pihegsz.

A hegyvonulatokkal körülvett, egész évben napsütötte Tucson nem az a hely, ahol a fizetésedet teljes egészében lakhatásra meg rezsire kell költened. Az ingatlanárak meglepően kedvezőek.
Seattle, Washington

3/7 Seattle, Washington

Ez a város tulajdonképpen sohasem alszik. Elsőrangú vendéglátóhelyein folyton happy hour tombol, a kávé pedig világhírű – nem véletlenül nyílt itt az első Starbucks. Az USA egyik legműveltebb környéke, hihetetlenül sok könyvesbolt és könyvtár van.

Zenei és színházi előadásokat is bármikor találhatsz, a zöld területek pedig gondoskodnak róla, hogy a pörgős életmód mellett is kipihenhesd magad.
San Francisco, Kalifornia

4/7 San Francisco, Kalifornia

Muszáj megemlítenünk az érvet, hogy itt lakik a legtöbb gazdag egyedülálló férfi. Persze, amióta napvilágot látott a becses demográfiai adat, rejtélyes okból kifolyólag egyre több szingli nő költözik San Fransiscó-ba. 

Ha nem szerelmet keresel, akkor is neked való ez a hely, hiszen rengeteg kulturális program és fesztivál közül válogathatsz. 
Ráadásul az itteniek a legegészségesebbek között vannak az Egyesült Államokban: alacsony a dohányzók, az elhízottak, a szívbetegek és a cukorbetegek aránya.
San Diego, Kalifornia

5/7 San Diego, Kalifornia

A Gaslamp Quarter negyedben csaknem 17 háztömbnyi szórakozóhely és pub várja, hogy felfedezd. Az éjszaka fáradalmait pedig akár a több mint 110 kilométeres partszakaszon is kipihenheted. 

A szemet gyönyörködtető street art-ok mellett természetesen a kevésbé populáris kultúra kedvelőjeként is megtalálod a számításaidat a múzeumokban és a kiállításokon. 

Arról nem is beszélve, hogy állítólag itt készül az Államok legfinomabb pizzája – aminek a dobozát inkább ne dobd el az utcán, mert a lakók kétharmada környezettudatosan gyűjti a szemetet.
Salt Lake City, Utah

6/7 Salt Lake City, Utah

A friss diplomások álomvárosa ez – ideális tehát, ha pont most készülsz magad mögött hagyni a koliszobát. A lakók 17%-a huszonéves, az 5%-os munkanélküliségi ráta pedig elképesztően alacsony az Államok 8,1%-os átlagához képest. 

Az ígéret földjének második legegészségesebb városában rendkívül sokan sportolnak. A helyi vezetés mindent megtesz azért, hogy biciklivel a lehető legtöbb helyre eljuthass.
Raleigh, Észak-Karolina

7/7 Raleigh, Észak-Karolina

Az Egyesült Államok hivatalosan is legvidámabb városába csakis mosolyogva illik megérkezni.
Itt is rendkívül csekély a munkanélküliségi ráta, de ugyancsak célszerű megfontolnod a költözést, ha tanulni szeretnél: három patinás egyetem várja ugyanis a jelentkezőket, mégpedig busás ösztöndíj-lehetőségekkel. 
Ha mindez nem volna elég, hozzátesszük, hogy Raleigh 17,1%-a zöldterület, ami egészen elképesztő arány egy ekkora várostól.
Neked melyik a kedvenced a listánkról?