TOP 5 utazási desztináció 2017-re

Stumpf Bea
Írta: ,
TOP 5 utazási desztináció 2017-re

Kép forrása: gypsealust.com

A KAYAK Travel Hacker a keresőbe beírt kulcsszavak segítségével állított össze egy top 10-es listát a legnépszerűbb utazási célpontokról. Mi kiválasztottuk nektek a legjobb ötöt, és még szuper tippeket is hoztunk hozzá, például arról, hogy mikor vagy mennyire előre érdemes lefoglalni az utazást. Vigyázz, utazásveszély!

1. Havanna, Kuba

Kuba mindig is izgalmas utazási célpontnak számított, hiszen nem csak szuper földrajzi elhelyezkedése miatt látogat oda számos turista, de a különleges kultúra és persze a vintage autók és szivarok is hívogatóak. A régi városrészek, a csodás street art, a helyi ételek és a szuper strandok már első hallásra meggyőznek, így akár most rögtön indulnál is.

A legolcsóbb, ha az őszi hónapokban utazol és legalább két hónappal korábban foglalsz! Extra tipp: Bár Havanna turisták által látogatott részei elég biztonságosak, mégis jobban teszed, ha nem viselsz túl sok ékszert, nem hordasz magadnál egyszerre sok készpénzt és persze azt sem kell tutira venni, hogy mindenhol találsz majd internetet, azaz ne bízd magad teljesen a mobilodra!

Kép forrása: taginstant.com

2. Rejkjavik, Izland

Izland már akár fapados géppel is megközelíthető Budapestről, és bár Budapesthez képest elég drága minden, egyszer mindenképp meg kell nézned.

Nehéz azonban eldönteni, hogy mikor is utazz, hiszen télen a sarki fények miatt, tavasszal és ősszel az alacsonyabb árak miatt, nyáron pedig az éjszaka nélküli éjszakák és az elviselhető időjárás miatt érdemes odalátogatni. A legjobb, ha legalább 4-5 hónappal előre foglalsz, így ugyanis szuper árakat csíphetsz el.

Extra tipp: A kék lagúna mellett érdemes ellátogatni a különleges fekete homokos strandjára, Reynisfjara-ba, ahol tilos fürdeni, de a környezet miatt abszolút érdemes ellátogatni, hiszen olyan élményed lehet, mintha nem is a Földön lennél.

Kép forrása: diadiemdulich.com