Top 15 európai nyári úti cél

Top 15 európai nyári úti cél

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Top 15 európai nyári úti cél

Nyaraláskor a legfontosabb a jó úti cél és a jó idő. Szerencsére számos lenyűgöző helyre utazhatunk Európa határain belül, lássuk a szerintünk legjobbakat!

Korzika, Franciaország

Korzika partvonala mintegy 1000 km, tele varázslatos mediterrán városokkal, sziklás partokkal, homokos strandokkal és öblökkel.
A vonzó tengerpart mellett Korzika csodálatos hegyeket rejt, ahol a gesztenye-, ambrózia- és fenyőerdők árnyalják a tájat.

Sevilla, Spanyolország

Egy igazi meleg, temperamentumos város, mint a legtöbb spanyol nagyváros. Több mint 2000 éves múlttal rendelkezik, építészeti szempontból Európa egyik legkiemelkedőbb városa.
A Sevilla-i Székesegyház például Spanyolország egyik legősibb mecsete, amelyre az arab és vizigót építészeti stílusok hatottak, míg az Alcazar a mór és keresztény hagyományok és stílus jegyében épült.

Kréta, Görögország

Kréta egy 1000 km hosszú tengerparttal rendelkező görög sziget, tele gyönyörű homokos strandokkal, rejtett öblökkel. Kréta egy valódi tengerparti paradicsom, tökéletes szerelmes üdülésekre, de családi relaxálásra is.
Chania a sziget nem hivatalos fővárosa, itt találjuk a legtöbb nyaralót és turistát is. Csendesebb településeket a sziget déli és nyugati részén találhatunk. Kréta egykori otthona volt az ókori minószi civilizációnak. A szigeten található Samaria szurdok lélegzetelállító kilátást nyújt a sziget lenyűgöző tájáról. Kép forrása: Agios Nicolaos

Ciprus

A Földközi-tenger szívében, Ciprus egy népszerű idegenforgalmi célpont. A sziget fővárosa Nicosia, általában itt mérik a legnagyobb meleget (36-37 C nyáron), de kellemes tengeri fuvallat teszi kellemessé a ciprus partjain eltöltött nyaralást. Virágzó kávé-kultúrával, számtalan csodás stranddal és szórakozási lehetőséggel rendelkezik.
Történelme mintegy 10.000 éves. Figyelemre méltó gasztronómiája. Ha itt járunk kóstoljuk meg a halloumi-t, dolmades-t (tölött szőlőlevél) és bárány kleftiko-t. Kép forrása: Limassol

Róma, Olaszország

Otthont ad a világ leghíresebb épületeinek, mint a Kolosszeum, Trevi-kút, Villa Borghese kertek. Aki a divatot, eleganciát és romantikát keresi, ideje ellátogatnia Rómába.
A nyári napsütésben való városnéző séták felejthetetlenek lesznek. A Vatikán látogatása szinte kötelező program, függetlenül attól, milyen vallás vagy kultúra képviselői is lennénk.

Lisszabon, Portugália

Az egyik legbájosabb európai főváros, az Atlanti-óceán partjára épült. A nap folyamán meglátogathatjuk Lasszabon hangulatos utcáit, egy pihentető kávézóból csendes szemlélői lehetünk a portugál forgatagnak, míg éjszaka megtapasztalhatjuk a Bairro Alto-ban és Alfama-ban levő party-életet.
A város szíve a Baixa vagy más néven „alsó város”, ahol meglátogathatjuk a Sao Jorge várat és a Santa Maria Maior Katedrálist. A város legrégebbi kerülete az Alfama, a Tejo folyó partján. Itt érdemes megnézni a Jeronimos Kolostort vagy a Berém-tornyot (világörökség része).

Barcelona, Spanyolország

Katalónia fővárosa, ahol római kori és középkori épületek maradtak fenn, mindeközben csodálatos összhangban vannak a modern, avantgárd és ókori építészeti alkotások. Festői tájak, gótikus negyed, művészeti galériák, mediterrán tengerpart várja az ide látogatókat.
Barcelona a világhírű építészet Mekkája, ahol a modern innovatív struktúrák fantázadús egységet alkotnak. Tekintsük meg a világhírű Antoni Gaudi építész munkáit: Sagrada Familia székesegyház, Casa Mila, Casa Batllo.
A régi és modern metropolisz utcáit, zöld területeit és tengerpartját a legjobb gyalogosan megtekinteni, így kicsit magunkba tudjuk szívni a város lelkét.

Olasz riviéra

Az Adria partjain húzódó olasz riviéra tökéletes célpont, ha érdekes, mégis pihentető és nyugodt nyaralásra vágyunk.
Találjunk egy kényelmes szállodát Pisa, Toszkána vagy Genoa közelében, béreljünk autót és járjuk be a csodálatos partvidékeket. Kép forrása: Porto Fino

Toszkána, Olaszország

Toszkána a Közép-Olaszországi régióban található. Gazdag kultúrával, isteni építészettel, remek ételekkel, barátságos emberekkel és lenyűgöző tájakkal találkozhat az ide látogató!
Toszkána régióra nagy hatással volt a reneszánsz építészet, festészet és szobrászat, erről tanuskodnak a toszkán múzeumok is. Híres borairól, kóstóljuk meg a Chianti, Morellino di Scansano vagy a Brunello di Montalcino borokat!

Moszkva, Oroszország

Rendhagyó választás egy nyári úti célnak. Ne hagyjuk, hogy Moszkváról a szibériai tél jusson eszünkbe, hisz nyáron barátságos az idő, ettől pedig teljesen megváltozik Moszkva képe.
Csatangoljunk a Tverskaya utcán, sétáljunk a Gorkij Parkban, ne hagyjuk ki a Vörös téren levő Szen Bazil-t és a Kreml Katedrális izzó arany kupoláit.

Mazuri tóvidék, Lengyelország

Az „ezer tó földjének” is nevezett lengyel tóvidék látványos nyári helyszín. Mazuri alkalmas kempingezésre, halászatra, vízi sportokra. A táj szépsége minden évben több ezer turistát vonz.
A természetes strandok mellett barangolhatunk a hűs erdőkben és a Mazuri tavak partjain. A környező falvakban rengeteg kényelmes panziót találhatunk.

Bodrum, Törökország

Nemcsak Antalya, Alanya, Kuşadası és Marmaris szuper üdülőhelyek, hanem Bodrum is.
Hangulatos fehér házak, pálmafákkal szegélyezett utcák, lila szőlőszerű bokrok teszik egyedien varázslatossá Bodrumot.

Kanári-szigetek, Spanyolország

A hét szigetből álló szigetcsoport nemcsak napsütötte, homokos strandjairól ismert.
Régi halászfalvak, gyarmat-városok, hegytetőre épített falvak, méltóságteljes hegyek csak ízelítői mindannak, amit a kanári-szigetek tartogatnak.

Skagen, Dánia

Hosszú homokos strandok, ragyogó napsütés, gyönyörű táj várja itt a turistákat. A forgalmas kikötőt piros tetős házak és elbűvölő tájak teszik varázslatossá.
A nyári hónapokban kellemes időjárás fogad minket, érdemes tehát megismerni a dánok egyik legkedveltebb üdülőhelyét.

Horvátország

Lassacskán Európa legkedveltebb nyári úti céljává válik, köszönhetően földrajzi, kultúrális és történelmi gazdagságának. Az egyik legnépszerűbb hely Dubrovnik, itt érdemes megtekintenünk az óvárost és a várat.
Kötelező látnivaló a nagy vízesés (Veliki slap), a Plitvickai tavak, Zagreb városa vagy épp a Makarska tengerparti strandok.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!