7 lenyűgöző természeti csoda, ami már teljesen eltűnőben van

Szabó Erzsébet
Írta: ,
7 lenyűgöző természeti csoda, ami már teljesen eltűnőben van
Az emberek elborzadnak, ha látják, milyen hatalmas méretű károkat okozhatnak azzal, ha nem élnek környezettudatosan. Többségük szomorúan látja az eltűnőben lévő szigeteket, esőerdőket, korallzátonyokat, ám sokan mégsem tesznek semmit azért, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat.
Everglades Nemzeti Park
A nemzeti park Floridában található, hírnevét elsősorban egyedülállóan sokszínű élővilágának köszönheti. Az emberi beavatkozás azonban itt is nyomot hagyott, a behurcolt, idegen fajok egyre nagyobb károkat okoznak a természetes ökoszisztémában, ráadásul a környéket nem kímélik sem az erdőtüzek, sem a hatalmas viharok. 

 
Legalább ugyanekkora kárt okoz az ember puszta jelenléte, a lecsapolások, a szennyezések és a motorcsónakkal való közlekedés, ami egyaránt komoly sérüléseket okoz mind a növények, mind az állatok életében.
Holt-tenger
A Holt-tenger neve mindenkinek ismerős, hiszen számtalan kozmetikai- és egészségügyi termék alapját képezik a csodás vidékről származó, tökéletesen hasznosítható, természetes anyagok. Bár a tenger életciklusában szüntelenül megfigyelhetőek az apadások, a folyamat az utóbbi időben egyre inkább felgyorsult és úgy tűnik, nincs visszaút.

 
A problémát csak tetőzi a továbbra is növekvő turizmus, illetve, hogy a tengert tápláló Jordán-folyó is egyre inkább szennyezettebb.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!