Kedvenc helyeink Európában – Tavaszi kiruccanások alacsonyabb költségvetésből

Stumpf Bea
Írta: ,
Kedvenc helyeink Európában – Tavaszi kiruccanások alacsonyabb költségvetésből

Kép forrása: hecktictravels.com

Végre egyre jobb idő van, többet süt a nap és lassacskán a természet is zöldbe borul. Ilyenkor érdemes egy kicsit utazgatni, feltöltődni és új élményeket szerezni. Nyugi, nem kell hozzá háromhavi fizetés, ha ügyes vagy, alacsonyabb költségvetésből is szuper hosszúhétvégéket szervezhetsz. Lássuk a mi kedvenc helyeinket Európában!

Athén szuper tavaszi vagy kora őszi hosszúhétvége desztináció, hiszen közel van, általában mindig melegebb van, mint itthon és nem is túl drága.

A legfontosabb látnivalók – Akropolis, Plaka és környéke, a Monastiraki-i bolhapiac, Zeusz temploma – mellett érdemes egy-egy délutánra félrerakni a térképet és a mobilodat és az ösztöneidre hallgatva csak úgy sétálgatni.

Ha a nagy városnézésben elfáradtál, akkor ne hagyd ki a fergeteges halpiacot vagy a hangulatos tavernákat!

Prága, Csehország Kép forrása: hecktictravels.com

Itt van a szomszédban, nem is kell messze menned, és csodálatos három-négy napot tölthetsz el itt akár barátokkal, akár családdal vagy a pároddal utazol.

Számos lehetőség közül választhatsz már abban is, hogy hogyan indulj el, repülő, autó, vonat, busz vagy telekocsi, ez részben attól is függ mennyi időd és pénzed van és persze, hogy mennyire vagy bevállalós.

A kötelező látnivalók – mint a Károly-híd, az Orloj, a vár, az óváros kis romantikus utcái – mellett látogass el Prága legapróbb utcájába, az arany utcácskába és útközben ne felejtsetek el megpihenni egy-egy helyi sörözőben sem!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!